17-12

Spoedcursus matchfixing

In onze nieuwe dramaserie Voetbalmaffia zien we hoe de succesvolle profvoetballer Johnny de Graaff geronseld wordt door de gokmaffia.

Johnny leeft als een God in Frankrijk Italië, maar de big spender heeft ook flink wat schulden opgebouwd. In zo’n situatie is het moeilijk om zogenaamde matchfixers te weerstaan. Ze bieden namelijk grof geld om een wedstrijd te manipuleren. Dat klinkt als makkelijk verdienen, maar deze georganiseerde criminelen zijn niet vies van een beetje geweld. Johnny en zijn familie worden bedreigd en komen zo diep in de shit dat nee zeggen eigenlijk geen optie meer is.

Het klinkt misschien onwerkelijk, maar dit soort matchfixing parktijken komen vaker voor dan je denkt. Ook in Nederland. In een serie van vier artikelen duikt Brandpunt+ in de achtergronden van matchfixing. Want hoe werkt het nou precies?

Het is een bizarre wereld. Wist je bijvoorbeeld dat er naar schatting zo’n 1400 miljard euro in omgaat? En dat het de perfecte manier is om zwart geld wit te wassen? Lees het allemaal in deze spoedcursus matchfixing.