20-11

Speel mee met de Mediawijsheidtest!

Wie kunnen er mee kijken als je een selfie maakt? Hoeveel jongeren noemen zich social media verslaafd? En hoe misleid je die *&%$ blauwe vinkjes in WhatsApp?

Tijdens de nationale 'Week van de Mediawijsheid' testen Filemon Wesselink en Sahil Amar Aïssa de kijkers, het publiek en zeven bekende Nederlanders op hun kennis van de online wereld in de Mediawijsheidtest!

YouTubers Marije Zuurveld en Qucee, zangeres Sabrina Starke, schaatster Irene Schouten, rapper Pepijn Lanen, Koen Kardashian en actrice Anouk Maas leggen hun mobieltjes voor één keer weg en gaan de strijd met elkaar aan. Wie is er op de hoogte van alle ins en outs van social media, influencing en cyberveiligheid en mag zichzelf de meest mediawijze persoon van Nederland noemen? 

En jij kan natuurlijk weer live meespelen via de NPO 3-app (iOSAndroid). En deze keer maak je kans op... een weekendje voor 2 personen naar een WiFi-loze natuurspot in ons mooie kikkerlandje. 

Tijdens de test zijn tech-deskundige Vivianne Bendermacher en ethisch hacker Zawadi Done aanwezig, om tips te geven en meer te vertellen over online kansen en risico's. Ook vertelt Geert Reynders over zijn zoon Tim, die overleed aan de gevolgen van de onder jongeren populaire choking challenge.


Hoeveel weet jij van media? Doe De Mediawijsheidtest!