Smeren, drinken en boenen met walnootolie

35:00
Gezien
271
Bij aflevering Walnootolie

Walnootolie kun je niet alleen gebruiken als dressing in de salade, maar ook voor een hoop andere toepassingen. De Keuringsdienst somt op waar de olie nog meer geschikt voor is.

Goed voor de gezondheid

In walnootolie zitten walnoten, wat een bron is van vitaminen en mineralen. Als de olie wordt gegeten krijg je de vitaminen A, B1, B2, B3, B5, B6 en C en de mineralen calcium, zwavel, fosfor, chloor, koper, ijzer, magnesium, natrium en zink binnen. Naast dit bevat de walnoot een goede Omega-3 en -6-ratio. Met een enkele theelepel per dag versterk je het concentratievermogen en daalt het dcholesterinespiegel. Daarnaast voorkomt walnootolie aderontstekingen en ondersteunt het belangrijke hersenfuncties. 

Huidreinigend

Walnootolie is goed voor de huid. De olie reinigt de lymfe en zorgt voor een verstevigde huid. Het regenereert de huid, stimuleert de lymfecirculatie en helpt goed bij cellulitebehandelingen. Naast het opsmeren van de olie is het ook goed om in een stomend bad enkele druppels walnootolie te schenken. Dit gaat een droge en schilferige huid tegen.

Versterken van je haar

Naast de shampoo is het ook goed voor de haren om walnootolie te gebruiken. Het werkt goed voor als je droge en gebroken haren hebt, helpt voor een mooie glans en bestrijdt haaruitval.

Als afwerking voor houten meubels

Walnootolie gemorst op de houten tafel? Geen probleem, pak de fles en giet nog meer olie op het oppervlak, smeer het uit en laat het zeer goed drogen: het tafelblad is weer als nieuw. Let wel op: dit is niet geschikt met iedere soort walnootolie.

Bestrijdt muggen

Gebruik walnootolie in combinatie met citronella en het houdt de muggen op een verre afstand. Mix de twee vloeistoffen naar eigen inzicht en geniet niet alleen van een fijne geur en zachte huid, maar ook nog eens van een zoemloze nacht. 

Schilderen

Meng de verfstoffen met walnootolie en krijg een harder en meer sprekend kleurenpalet.

Oppoetsen van ijzer, schoenen en de auto

Mocht je je fiets willen poetsen of een ander voorwerp van ijzer? Probeer het eens met walnootolie. In Amerika wordt de olie veelvuldig gebruikt om kogelhulzen mooi te laten glimmen, maar het is ook geschikt voor pannen, strijkijzers en koelkastdeuren. Ook schoenen en bepaalde onderdelen van de auto kunnen weer als nieuw worden gepoetst met walnootolie. 

Massageolie

Eerder in dit artikel staat dat walnootolie goed is voor de huid. Hoe kan je het beter aanbrengen dan door het te gebruiken als massageolie? Niet alleen voelen de handen zacht aan van de olie, maar het wordt ook nog eens beter opgenomen door de huid. 

Glijmiddel

De stap van massageolie naar glijmiddel is snel gemaakt. Walnootolie is een natuurlijk product dat kan worden gebruikt om het tussen de lakens aangenamer te maken. Er zit wel, net zoals bij andere lichamelijke toepassingen van de olie, een zeer groot minpunt aan vast: bij een notenallergie is het niet aan te raden om te gebruiken. Het spreekt misschien voor zich, maar we willen je er toch nog graag op wijzen.