Shoutout naar de man die jouw Sinterklaas redt

Alsof je nooit stiekem rijmwoorden opzoekt.

Dit is Mick. En Mick redt jouw Sinterklaas. Je gedichten in ieder geval. Want Mick is eigenaar van rijmwoordenboek.nl. En daar komen deze dagen honderdduizenden mensen.

NOS op 3 belde met Mick over zijn site. "Gisteren had ik rond de 100.000 unieke bezoekers en ik verwacht dat dat dit weekend wel naar de 200.000 per dag kan oplopen", zegt Michael Janus (zijn echte naam), de held achter het meest gebruikte online woordenboek dat je gebruikt als je geen rijmwoord kunt verzinnen. 

Michael ontwikkelde zijn rijmwoordenboek in 1999, toen hij afstudeerde. Michael en z'n vrienden schreven limericks voor elkaar en om dat wat makkelijker te maken, programmeerde hij een woordenboek. Het belandde online en werd een succes.

Michael: "Maar door dat succes werd het al gauw te duur om voor al het verkeer te betalen. In de beginjaren ben ik de site toen maar zelf in de lucht gaan houden. In de meterkast had ik een laptop en een servertje." Uiteindelijk bleek ook de meterkast te klein. Nu staat alles in de cloud.

Wil je nou weten wat voor woorden het meest worden gezocht? Check het hele artikel op nosop3.nl!