Sexting is echt een ding

1 op de 15 jongeren heeft het weleens gedaan, zegt dit onderzoek.

Een op de vijftien jongeren heeft wel eens een naaktfoto van zichzelf naar iemand anders gestuurd, blijkt uit een peiling onder jongeren tussen de 12 en 17 jaar. Bijna 40 procent zegt wel eens het verzoek te hebben gekregen om zo'n foto van zichzelf te maken. Meisjes doen het trouwens iets vaker dan jongens. Emma van Spuiten en Slikken checkte op straat hoe er daar over wordt gedacht:


Sexten is dus onder jongeren heel normaal geworden. Maar het kan flink misgaan als degene aan wie de naaktbeelden stuurt, die weer doorstuurt of op internet zet. 

Daar weet Francien Regelink alles van. Zij liet op 15-jarige leeftijd op de webcam haar borsten zien. De volgende dag hing de foto van haar borsten door de hele school. Bij Jinek vertelde ze haar verhaal:

Maar hoe voorkom je dat? Volgens Gwen en Nathan van Spuiten en Slikken is 't simpel op te lossen: zet je hoofd niet op de foto. Zij startten vorig jaar de campagne #geenhoofd, om te voorkomen dat het virtuele flirten uitloopt op dit soort problemen.