22-11
serie

Seriefacts: Missie Aarde

Alles (en meer) dat je ooit over Missie Aarde had willen weten in één handig overzicht.

Plot

Het is 2063 en door het smelten van de poolkap en door enorme natuurrampen is de aarde bijna geheel overstroomd. Nederland is vooralsnog gespaard gebleven. Zeven Nederlandse astronauten reizen met hun ruimteschip door het heelal met maar één doel: het vinden van een nieuwe thuisplaneet voor de mensheid, voordat het leven op aarde daadwerkelijk onder zee verdwijnt.

Terwijl de overlevenden op aarde wanhopig wachten op een positief bericht van de missie, lijken de astronauten zich meer bezig te houden met futiele zaken, die hun monotone bestaan aan boord van het ruimteschip nog enigszins kleur geven. Net als op elke andere werkvloer moeten ze met elkaars eigenaardigheden, tekortkomingen en onhebbelijkheden zien te leven, maar dat gaat niet vanzelf.

Harde feiten
Seizoen: 2
Afleveringen: 6 per seizoen
Wanneer: Zondag, 21:20 uur
Taal: Nederlands
Regie: Tim Kamps

Cast
De volledige cast van Missie Aarde Seizoen 2
Van links naar rechts:
Svetlana: Ellen Parren
Harold: Fabian Jansen
Kurt: Leo Alkemade
Axel: Alex Klaasen
Bram: Wart Kamps
Brechtje: Kim van Kooten
Thijs: Lykele Muus
Reibek: Raymond Thiry

Locaties
Missie Aarde speelt zich af in het ruimteschip Tasman, dat zich meestal een aantal parsec bij de aarde vandaan bevindt. Google Maps gaat je hierbij dus niet helpen.

Trivia
- Missie Aarde speelt zich af in het jaar 2063. Door het smelten van de poolkap en door enorme natuurrampen is de aarde bijna geheel overstroomd, gek genoeg is Nederland (dat voor een groot deel beneden zeeniveau ligt) vooralsnog gespaard gebleven.
- Het idee achter en de regie van Missie Aarde is in handen van Tim Kamps, die daarmee zijn regiedebuut maakt. Zijn verkooppitch bestond uit drie A4-tjes aan tekst...en that's it. Zo makkelijk kan het dus ook gaan.


Missie Aarde - Seizoen 2, vanaf zondag 13 maart, wekelijks om 21.20 uur op NPO 3