28-12

Seks tijdens de zwangerschap?

Je hebt je vriendin of vrouw zwanger gemaakt. Score! Dat betekent dat je er een paar zorgen bij krijgt. Eén daarvan is jullie seksleven.

En dat is fantastisch! Als ze wil, want dat verschilt per vrouw. De één kan er geen genoeg van krijgen, de ander juist niet. Hoe dat kan? Een paar feiten op rij:

FEIT 1: Tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap heeft ze weinig zin in seks. De kans bestaat dat ze druk is met moe en misselijk zijn, overgeven en gevoelige borsten hebben. Oké, hier heb je niet om gevraagd, maar…

FEIT 2: De meeste vrouwen krijgen rond de vierde maand van de zwangerschap juist méér zin in seks! YESH! Iets met hormonen en meer doorbloeding in haar vagina en clitoris. Ons advies: maak er gebruik van en profiteer er van!

FEIT 3: Oké, laten we een fabel voor eens en altijd uit de wereld helpen: Nee, de baby ga je niet beschadigen tijdens de daad. De baby zit perfect beschermd in de baarmoeder. Je komt niet eens in de buurt! Deukje in je ego…

FEIT 4: Over seks gesproken… Als haar buik dikker wordt, zal je wel creatiever moeten zijn met standjes. Als er te veel druk op de buik komt, is dat natuurlijk niet prettig. Wat fijne standjes zijn? 

Dat vertellen we de volgende keer ;) 

Jij wordt papa! En nu? Dat lees je in het vorige artikel.

Nu al wekelijks een update krijgen van Jans avontuur? Check Jans Blog! 


Jan Wordt Vader, vanaf 6 december bij BNNVARA op NPO 3!