13-01

Scars: Unieke fanmade webserie

Vanaf zaterdag 23 december komt de KRO-NCRV met de fan-made speelfilm Scars op NPO3.nl.

De film is gemaakt door de twee jonge ambitieuze filmmakers Nick Janssen en Wout Kanters uit Gemert, die met hun vrienden films maken voor hun Youtube-kanaal Woody Wonder. Nick en Wout maken op Woody Wonder-kanaal fan-made films, met games en Hollywood-speelfilms als inspiratiebron.

Voor Scars lieten Wout en Nick zich inspireren door The Joker, de 'villain' uit de superhelden-comics. Want hoewel we weten hoe hij eruit ziet, hebben we geen idee van zijn achtergrond. Wie is The Joker en hoe komt hij eigenlijk aan zijn littekens? Elke zaterdag komt op NPO3.nl een deel van de speelfilm beschikbaar en na afloop van elke aflevering leggen Wout en Nick in een tutorial uit hoe ze de scènes en special effects hebben gemaakt.

Jonge makers inspireren
Jochem de Jong, Mediadirecteur KRO-NCRV: "Als KRO-NCRV vinden we het belangrijk om jong talent de kans te bieden zich verder te ontwikkelen, om ze verder te helpen in hun carrière. Dat doen we al met jonge radiomakers, met  journalistiek talent en nu dus met jonge web-only filmmakers. En ik ben ervan overtuigd dat hun films en tutorials weer andere jonge makers inspireren om ook content te gaan maken, of dit nu voor TV, radio of online is.

Wensly Francisco, eindredacteur KRO-NCRV web-only: "We maken met Yo Mo!, No Limits Network en Jan Rijdt Door al enige jaren web-only content op Youtube en Facebook, voor verschillende doelgroepen. De samenwerking met Woody Wonder op NPO3.nl is een mooie aanvulling hierop."


Scars vanaf zaterdag 23 december op NPO3.nl