Bingewatch: The Spoils Of Babylon

Elke week tikt Jochgem een review over een serie die je gezien móét hebben. Of eentje die je moet weren als de pest. Hoe handig is dat?!

The Spoils Of Babylon, je kunt bijna beter opnoemen wie er níét in dit meesterlijke kunststukje z’n opwachting maakt. Tim ‘mag ik een poster van een lekker wijf in mijn cel’ Robbins, Haley Joel ‘I see dead people’ Osment, Val ‘ik wist helemaal niet dat die gast nog leefde’ Kilmer, Tobey ‘Does my ass look fat in this latex get up?” Maguire, Will “Ik heb meegedaan aan praktisch elke grote komedie die ooit van ‘t Amerikaanse contingent af kwam” Ferrell en Jessica “Ze maken ze gewoon niet mooier dan jij” Alba, ze zitten er allemaal in en samen smeden ze iets wat je op seriegebied nog maar zelden hebt gezien. Het is vreemd, bizar, raar, adsurd, idioot, vervreemdend, gek, apart en nog meer van dattum.

Jonas Morehouse
De zesdelige serie is een verfilming van een niet bestaand boek door een zelfs nog minder bestaande schrijver. Het vertelt het verhaal van Jonas Morehouse, die het lekker doet in de olie en een manier probeert te bedenken hoe hij al zijn verdiende knaken gaat verdelen onder z’n kroost.

Maar wat is het?
Het is een soort Thunderbirds meets Moonrise Kingdom meets Amelie, maar dan compleet anders. Het is leukte en bij aflevering één baal je al dat het na de zesklapper is afgelopen. Ik wel in ieder geval. Gelukkig hebben ze er met The Spoils Before Dying nog een tweede seizoen aan vastgeplakt, maar eerlijkheid gebiedt mij hier wel te zeggen dat die een stukje minder fantastisch is. Sorry. Maar écht.

Gumstarr Scores 9-

– IFC (2014)
– Absurdisme verpakt als serie
– 25 minuten per aflevering

Check ook FunX voor meer serienieuws.Jochgem GumstarrTijdens de levensbedreigende mannengriepgolf van 2007 keek Jochgem op zijn laatste krachten alle seizoenen van The Sopranos. Als het dan toch zijn tijd was om te gaan, dan niet voordat hij één van de beste series ooit keek. Manisch seriekijken bleek het juiste medicijn en de overlever nam zich voor om voortaan alles te kijken wat los en vast zit en dit te delen met de wereld. Dat doet hij vanaf nu ook hier op npo3.nl. Leuk!