40:50
Gezien
3
08-01

Ryanne is terug | Holland!

Sodeknetter wat werd dit tijd. Ryanne is terug en wat hebben we haar gemist. Mag deze vrouw elk programma presenteren alsjeblieft?

In Holland! gaat Ryanne op zoek naar de Nederlandse identiteit. Want zijn we nu echt zo aan het veranderen? En zitten we écht met z'n allen in een identiteitscrisis? Tijd om dat uit te zoeken!

Voel jij je Nederlander?
Oké, stap één. De straat op. Eerst maar eens vragen of de Nederlander zich wel een Nederlander voelt. De toon is meteen gezet. Genieten!


Toos Tietloos Ryanne
Op de Zaanse Schans ontmoet Ryanne Toos en Ingrid. Twee dames compleet in klederdracht. Ryanne voelt zich meteen op d’r gemak bij deze rondborstige dames. “Toos, zo noemden ze mij vroeger ook. Toos Tietloos. Maar jullie hebben wel flinke memmen inderdaad.” Vrienden voor het leven, wedden? 

Ryanne bij de Tweede Kamer
Er is onlangs besloten dat de Nederlandse vlag weer de Tweede Kamer in moet. Iedereen was het daar mee eens. Behalve Marianne Timmer. Ryanne gaat langs om te feliciteren én verhaal te halen. 


Het Wilhelmus
Oké, en wat is dat toch met het Wilhelmus? Ook daarvan wordt gezegd dat die weer op school geleerd moet worden. Voordat Ryanne uit gaat pluizen waar die tekst nou eigenlijk vandaan komt, gaat ze eerst de klas in. Hoe goed kennen zij hun volkslied?“Kijk een soort kut.”
Goed. Hartstikke leuk die toeristen, politica en Zaanse schones. Maar hoe zit het eigenlijk met de normale mensch? Zo staan we bijvoorbeeld erom bekend dat we stipt om zes onze aardappels, vlees en couscous op tafel zetten. Is dat nog wel zo? Ryanne gaat de deuren langs!Dat was de aftrap. We hebben geleerd, we hebben gelachen, maar we zijn vooral nieuwsgierig geworden naar volgende week. En ook of die knoop nu echt van Maxima is… welke knoop? Nou, degene die je kan winnen door de grote Holland!-enquete in te vullen.

Dan maak je meteen kans op VIP-kaarten voor de grote finaleshow. Inclusief biertje met Ryanne. Dus vul hier even in. Of hier. Of hierzo. Top.

Tot volgende week!


Holland!, dinsdag 20:25 bij BNNVARA op NPO 3!