40:38
Gezien
1
29-01

Ryanne aan de poffers | Holland!

Normen en waarden, wat zijn dat eigenlijk, en was vroeger niet gewoon alles beter? Ryanne wil antwoord. Én poffertjes!

Wat is de echte Nederlandse identiteit? Vorige week probeerde Ryanne dat antwoord te vinden in onze vrijetijdsbesteding. Deze week kijkt ze naar ons gedrag, ons góede gedrag, welteverstaan.

Normen en waarden
En welke kwam er eerst? Herman Pleij legt uit wat deze termen in Nederland betekenen, terwijl Ryanne een bord poffertjes naar binnen schuift.

Handhaving
Je kent ze wel, in die blauwe pakjes op straat. Best fijn dat ze er zijn, of komt dat eigenlijk omdat wij niet meer met onze buren durven te praten?

Vroegâh
Toen was alles veel beter toch? Of zitten er toch ook wat positieve kanten aan de moderne samenleving. Wie kan daar nou beter antwoord op geven dan dames die het állemaal hebben meegemaakt?

Naturalisatieceremonie
Ok, we geven het toe. Nederland is stiekem best wel een prima land om te leven. En hoe kan je daar nou beter invulling aan geven dan door helemaal Nederlander te worden! Daria verruilt haar Wit Russische nationaliteit voor een Nederlandse. En die ceremonie: mooi of truttig?

Wat vind JIJ van Nederland?
Wat onze oudjes, Herman Pleij, de handhavers en Daria van Nederland vinden is één. Wat JIJ vindt twee tot en met honderd. Laat in De Grote Holland! Enquête weten wat jij van Nederland vindt en maak kans op twee VIP-kaarten voor de finaleshow in februari! 


Holland! Elke dinsdag 20:25 bij BNNVARA op NPO 3!