44:37
Gezien
2
03-05

Ruzie, misleiding en de 1e confrontatie...

Hoe makkelijk kan je groepen tegen elkaar opzetten? In Dat Wordt Oorlog wordt één ding duidelijk: dat gaat bizar snel...

Vorige week stond in het teken van het aanwakkeren van het groepsgevoel. Aan het eind van de aflevering werden de eerste wraakgevoelens in de twee groepen aangewakkerd. En mán wat ging dat makkelijk. Dat belooft wat voor aflevering 2…

Team Zeur
De aflevering start met een simpele opdracht: maak je eigen groepslogo. De perfécte tool als kers op de groepsgevoel-taart. Alleen bij Team Rood gaat het niet zo lekker. Fadi vindt ‘Team Zeur’ de beste naam. Juist, de sfeer zit er lékker in. Team Blauw gaat een stuk soepeler. Maar is argwanend. Is er een derde team?

Touwtrekken
En dan is daar… de eerste confrontatie! Geen handjes schudden en een voorstel-spelletjes. Nee nee, de shit is aan! Hoe? Simpel, je creëert een cirkel van wraak. Geef ze een paar keer het gevoel dat ze genaaid worden door de andere groep. En de magie start vanzelf.

Geef ze een gezamenlijke vijand en het teamgevoel staat weer aan.

Bankje knallen
Ah top! Met z’n allen een bank in elkaar zetten. Juist, met de héle groep. Sorry, maar iedereen die wel eens een kast van de blauw-gele gigant in elkaar heeft gezet weet dat je dan vráágt om problemen. 

Ruzie tussen Fadi en Bobby in Team Rood

Meer misleiding
Tijdens het ontbijt wordt weer de indruk gewekt dat het andere team ze genaaid had. Maar ook déze keer bleek dat niet eens nodig. “Het gevoel dat je de macht hebt over andere mensen. Dat is iets geweldigs. Dat is onbeschrijflijk.” En de liefde voor de eigen teams laait weer op.

Team Blauw gaat ondertussen bijzonder lekker.

Blauw hartje Rood
Terwijl Team Rood over lijken gaat hangt Team Blauw in een hippie-vibe. En voorziet hun bank van hartjes en kreten als ‘liefde’ en ‘delen’. Het mag duidelijk zijn. Daar moeten de knoppen nét wat harder ingedrukt worden... Lastig? Nou, niet bepaald nee. En daarbij eindigt de tweede aflevering met een keiharde confrontatie een rugby spel.

Tot volgende week...

“Jullie hebben ons ontbijt. Maar wij eten júllie als ontbijt!” - Team Blauw 


Dat Wordt Oorlog, dinsdag 20:30 uur bij BNN op NPO3!