Rotterdamse zangeres muzikaal in protest tegen Trump

In protest tegen het inreisverbod van president Trump, heeft de Rotterdamse zangeres Sevdaliza een nieuw nummer uitgebracht.

Volgens de in Iran geboren Sevdaliza is haar nieuwe track ‘Bebin’ een reactie op het onmenselijke politieke klimaat van de Amerikaanse president. Ze zingt het nummer in Farsi, de officiële taal van Iran.

"Ik word iedere dag wakker in een nieuwe aflevering van de reality-tv democratie", schrijft Sevdaliza op Facebook. "Ik probeer te begrijpen en te luisteren. Dit keer lukt het me alleen nog niet om de tv uit te zetten. Ik schrijf muziek omdat dat is wat ik denk er aan te kunnen doen." Lees haar hele verhaal bij 3voor12 en luister het nummer hieronder:


Sevdaliza is niet de enige Iraanse in ons land: in totaal zijn er ruim 19.000 Nederlanders met een Iraans paspoort. Zo ook Hamid Jalalzadeh, die eigenlijk volgende week naar zijn zus in de VS wilde reizen. Maar het is niet helemaal zeker of dat wel mag: waarschijnlijk moet hij de reis afblazen.

In deze infographic van NOS op 3 is te zien wie nog meer last hebben van de nieuwe regels van Trump. Bovendien spraken ze met Amerikakenner Victor Vlam in deze live Q&A op Facebook, die nog eens uitlegt wie Amerika nou wel en niet meer inkomen.