31-07

Reünie: 21

Altijd al willen weten hoe het met je oude matties van de basisschool gaat? In Reünie: 21 komt een klas 10 jaar later weer samen.

Hoe is het met de levens van de oud-klasgenoten van basisschool De Meerhoef verlopen sinds groep 8 en wat verwachten ze van de toekomst. Jan Kooijman gaat in gesprek met de jongeren. In de eerste aflevering van de nieuwe serie Reünie: 21 komen direct heftige thema’s uit heden en verleden aan bod. De klas deed ook 5 jaar geleden mee met het programma Reünie Zapp. 

De klas
De jongeren uit deze klas hebben de afgelopen vijf jaar veel meegemaakt. Almas moest als gelovige moslim én Bourgondische Brabander zijn balans vinden. Martin, die nog nooit gekookt had of een was had gedraaid, kwam alleen te staan nadat zijn ouders naar Peru vertrokken. En oud zeer passeert de revue: Tanja vertelt hoe ze op de basisschool werd buitengesloten en gepest. Haar verhaal – en de nieuwe confrontatie met haar pesters van toen – maken duidelijk dat mensen zoiets tot lang na hun kindertijd met zich meedragen.

Jan Kooijman
Presentator Jan Kooijman kijkt uit naar zijn nieuwe programma: “Ik heb met ontzettend veel plezier aan Reünie: 21 gewerkt. De twintigers spreken vrijuit over pesten, de liefde en het gebruik van social media in deze tijd. 

Reünie: 21 zie je dinsdag 29 mei, 21.00 uur op NPO 3.