Resultaten bak- en braadtest

25:18
Gezien
33
Bij aflevering Bak en braad

In de uitzending bak en braad nam sterrenchef Erik van Loo het met zijn biefstuk-volgens-eigen-recept op tegen een aantal biefstukken gebakken in bak- en braadproducten. Welke biefstuk smaakt volgens het testpanel het lekkerst?

Bak en braad vs Roomboter

Erik ging met zijn roomboter en arachideolie de strijd aan tegen de bak- en braadproducten van de volgende merken:

- Zeeuws meisje
- Croma
- Blue Band
- Remia

Resultaten

Het testpanel koos met een grote meerderheid voor de biefstuk van Erik van Loo, maar de biefstuk gebakken in Croma werd een goede tweede. Qua rapportcijfers scoorden deze twee bijna even hoog. De biefstuk van Erik van Loo kreeg een 8 en de biefstuk gebakken in Croma volgde met een 7,9. 

Remia werd door het testpanel het minst lekker gevonden en scoorde een 7. Kort daarop volgde de biefstuk gebakken in Blue Band, met een 7,1. Het bak- en braadproduct van Zeeuws Meisje behoorde tot de middenmoot met een 7,4. 

Beoordeling van kleur

Opvallend is dat de kleur van de biefstuk gebakken in Blue Band als het best werd ervaren. 90% van het testpanel vond de kleur van deze biefstuk perfect. Remia scoorde hierop het slechts: een kleine 10% vond deze biefstuk de perfecte kleur hebben. De kleur van de biefstuk van Erik van Loo werd door 50% als perfect gezien.