Seizoenen

Oekraïne (2/2)

Oekraïne (2/2)

In het tweede deel van zijn reis door Oekraïne, trekt Tom naar het oorlogsgebied in het oosten van het land. Daar staan het Oekraïense leger en Russisch gezinde separatisten tegenover elkaar.

Oekraïne (1/2)

Oekraïne (1/2)

Tom toert drie weken lang door een gigantisch land dat hij amper kent. En dat nog altijd in oorlog is.

Groenland

Groenland

Groenland is twee miljoen vierkante kilometer groot. Niet minder dan 85 procent ervan is bedekt met een dikke ijsmassa, maar er wonen toch zo'n 56.000 mensen. Wie zijn dat?

Het Noorden van de VS

Het Noorden van de VS

Tom verkent de noordelijke staten van de VS, één van de minst bezochte streken van Amerika. Hij rijdt van North Dakota door de staten Montana en Idaho richting de westkust.

Venezuela

Venezuela

Tom reist naar Venezuela, ooit een zeer toeristische bestemming, nu een land in chaos. Tom stapt op het vliegtuig naar de hoofdstad Caracas, sinds kort de gevaarlijkste stad ter wereld.

Haïti

Haïti

In 2010 was Haïti wereldnieuws. Een aardbeving verwoestte de hoofdstad Port-au-Prince en eiste meer dan 200.000 levens. Nu bezoekt Tom het straatarme Haïti. Gaat het nu beter met het land?

Route 65

Route 65

Tom Waes droomde er al lang van: een roadtrip door Amerika, via Route 65. Waes eet er een hamburger van 2 kilo, is te gast bij een amish-familie en ontmoet het hoofd van de Ku Klux Klan.

Spitsbergen

Spitsbergen

Tom Waes vertrekt richting het Noorse Spitsbergen. Het is er winter, 24 uur per dag donker en ijskoud, gevoelstemperatuur min 42, maar de beste plek en tijd van het jaar om het noorderlicht te zien.

Noord-Mexico

Noord-Mexico

Tom Waes maakt een roadtrip door noordelijk Mexico, waar al jaren een gevaarlijke drugsoorlog aan de gang is. De mariachibands zingen daar dan ook niet over liefde, maar over geslaagde drugsdeals.

Bhutan

Bhutan

Bhutan is een afgelegen koninkrijk in het Himalayagebergte; een samenleving waar verkeerslichten uit den boze zijn, de vrouwen in stripclubs hun kleren aanhouden en huizen versierd zijn met penissen.

Vanuatu

Vanuatu

Vanuatu is het meest bedreigde land ter wereld met de meeste orkanen, tsunami's, vulkaanuitbarstingen en aardbevingen. Tom trekt er midden in het cyclonenseizoen naartoe.

Iran

Iran

Iran komt bij ons vooral negatief in het nieuws: met haar ayatollahs, haar antiwesterse houding en haar nucleaire dreigementen. Toch wil Tom te weten komen hoe het is om er op vakantie te gaan.