Redt Ierland de meubelen tegen Italië?

Het is vanavond de laatste, kleine kans op een vervolg in het toernooi voor de Ieren. Maar wat hebben de Ieren ons een hoop plezier gegeven.

Het blijft een ingewikkeld verhaal dit EK. Uit zes poules gaan de nummer 1 en 2 door naar de volgende ronde. Aangevuld met de beste vier nummers 3, zodat je uiteindelijk op zestien deelnemers uit komt voor de rest van het toernooi. Vanavond gaan we zien of de Ieren daar ook bij zullen komen. En wij hopen stiekem van wel.

Ierse fans zijn fantastisch
Ieren zijn namelijk leuk. Maar echt. Zeker als ze gedronken hebben. Daar waar je normaal alleen maar kutverhalen hoort over voetbalfans, zorgt The Orange And Green Army dagelijks voor een feestje in de Franse steden. Ze zingen de godganse dag en ruimen daarna ook nog eens netjes de boel op. Voetbal + Ieren = feestje. Let maar op:

Ierse fans in aanraking met politie
Wie zegt dat fans en politie niet leuk met elkaar om kunnen gaan?


En ook deze agenten komen er niet zonder serenade van af:

Ierse fans in aanraking met Franse vrouwen
Over serenades gesproken: deze jongedame wordt geadoreerd door een heeeeeele hoop Ierse fans en die laten dat merken ook.

Ierse fans in aanraking met Zweedse fans
En als we het dan toch over mooie vrouwen hebben. Dit zijn beelden van Parijs, waar Ierland zojuist gelijk heeft gespeeld tegen Zweden. Een gelijkspel vieren ze zo in Ierland:


Ierse fans in aanraking met babies
Het zijn niet alleen opzwepende deuntjes die de Ieren er uit gooien. Ook slaapliedjes hebben ze in hun repertoire zitten. Getuige dit filmpje:

Laten we hopen dat de Ieren er nog even in blijven. Al is het maar voor dit soort leuke filmpjes.


NOS EK Voetbal Italië - Ierland, woensdag 22 juni om 20:50 op NPO 3