-
Seizoenen
-
NL - Seizoen 11
NL - Seizoen 10
NL - Seizoen 9
NL - Seizoen 8
NL - seizoen 7
NL - Seizoen 6
NL - Seizoen 5
NL - Seizoen 4
NL - Seizoen 3
NL - Seizoen 2
NL - Seizoen 1
NL Specials - seizoen 1
UK - Seizoen 7
UK - Seizoen 6
UK - Seizoen 5
UK - Seizoen 4
UK - Seizoen 3
UK - Seizoen 2
UK - Seizoen 1
IR - Seizoen 1
NZ - Seizoen 2
NZ - Seizoen 1
- First Dates Teens
- First Dates Classics
- First Dates Afterparty
- First Dates Hotel
Recepten podcast: Margot & Gijs
- 2 minuten leestijd
In First Dates: Second Chances (NL) de podcast hoorde je de date van Margo & Gijs! Zij maakten tijdens hun date in het restaurant buschetta's en de killer cocktail. Wil jij deze ook maken? Check hier de recepten.
In de podcast First Dates: Second Chances (NL) hoorde je de eerste date van dater Mauricio en kijker Robin! Nog niet geluisterd? Check de podcast hier! Zij maakten tijdens hun date in het restaurant burschetta's en de Killer Cocktail. Wil jij deze ook maken? Check hier de recepten.
Bruschetta's
1 ciabatta afbakbrood
125g zachte geitenkaas
4 plakken gedroogde ham
wat kerstomaatjes
2 el extra vierge olijfolie
7g Italiaanse kruiden
125g buffelmozzarella
5 dadels zonder pit
20g rucola
1 el balsamico
basilicum
125g zachte geitenkaas
4 plakken gedroogde ham
wat kerstomaatjes
2 el extra vierge olijfolie
7g Italiaanse kruiden
125g buffelmozzarella
5 dadels zonder pit
20g rucola
1 el balsamico
basilicum
Snijd het brood in sneden. Besprenkel het met olijfolie en rooster het 10 minuutjes in de oven op 180 C. Halveer de knoflook en wrijf dit met de snijkant over de nog warme broodjes zodat de knoflookaroma er lekker in kan trekken.
Beleg de helft van de bruschetta’s met basilicum, serranoham en geitenkaas. De andere helft met mozzarella, dadels, en rucola Bestrooi met peper en zout en maak het af door een beetje balsamicoazijn en italiaanse kruiden te sprenkelen.
Eet smakelijk!
Killer Cocktail
- 45 ml Disaronno
- 30 ml gin
- 30 ml citroensap
- 10 ml Campari
- 10 ml passievruchtsiroop
- 1 dash bitters
- 30 ml gin
- 30 ml citroensap
- 10 ml Campari
- 10 ml passievruchtsiroop
- 1 dash bitters
Garnering: Citroenzest
Passievruchtsiroop:
- 3 passievruchten
- 500 g kristalsuiker
- 250 ml water
- 50 ml vodka
1. Schenk de Disaronno, gin, het citroensap, de Campari en passievruchtsiroop in een shaker tin.
2. Vul de shaker tin met ijsblokjes en shake hard.
3. Vul een rocksglas met crushed ijs.
4. Strain de cocktail in het glas. Garneer met een citroenzest.
- 3 passievruchten
- 500 g kristalsuiker
- 250 ml water
- 50 ml vodka
Passievruchtsiroop
Halveer 3 passievruchten en lepel de zaadjes eruit. Verhit 500 g kristalsuiker, 250 ml water en de passievruchtzaadjes in een pannetje op middelhoog vuur, maar laat het niet koken. Roer tot de suiker is opgelost en laat afkoelen. Zeef de siroop. Meng met 50 ml vodka en roer goed door. Bewaar maximaal 3 maanden in een afgesloten fles in de koelkast. Laat voor een non-alcoholische cocktail de vodka achterwege. De siroop is dan beperkt houdbaar.
CocktailHalveer 3 passievruchten en lepel de zaadjes eruit. Verhit 500 g kristalsuiker, 250 ml water en de passievruchtzaadjes in een pannetje op middelhoog vuur, maar laat het niet koken. Roer tot de suiker is opgelost en laat afkoelen. Zeef de siroop. Meng met 50 ml vodka en roer goed door. Bewaar maximaal 3 maanden in een afgesloten fles in de koelkast. Laat voor een non-alcoholische cocktail de vodka achterwege. De siroop is dan beperkt houdbaar.
1. Schenk de Disaronno, gin, het citroensap, de Campari en passievruchtsiroop in een shaker tin.
2. Vul de shaker tin met ijsblokjes en shake hard.
3. Vul een rocksglas met crushed ijs.
4. Strain de cocktail in het glas. Garneer met een citroenzest.
Enjoy!