11-03

Recept: Yummy Yoghurt Lampitta

Fawakka fissabeesten! Heb je dit weekend weer je neus volgestopt zonder in een K-hole te belanden? En wil je vandaag overleven? Dat komt goed uit! Juicy weet precies wat jij nodig hebt: een Yummy Yoghurt Lampitta. Maar wel áltijd volgens de Juicy regels:

-  Nooit meer dan 15 minuten
-  Nooit meer dan 15 euro
-  Nooit meer dan 5 ingrediënten

En die 15 minuten gaan de best bestede 15 minuten van je dag worden: jouw ketakaterextravaganza ga je wegvegen als het beetje keta wat onder je neus was blijven hangen. Maar daarvoor moet je wel eerst richting de supermercato, om deze boodschappen te scoren:

Ingrediënten – voor 1 dikke sandwich:

·  1 Pitasandwich
·  1 Kool van paksoi
·  75ml Yoghurt
·  Mango
·  100g minced lamb

De stappen van Juicy (exclusief keta)

1.  Chop je paksoi met je chopstick! Die zit boordevol met vitamine C, het bevat 149% van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. En het ligt súper sweet in je maag.
2.  Schil en snij je mango in kleine stukjes. Mango? Já! Nog meer vitamine C! Het zorgt ook voor een beter concentratievermogen en geheugen. Dan weet je tenminste met wie je gisteravond hebt staan tongworstelen.
3.  Pak dat witte spul. En dan niet je keta, maar je yoghurt! Daar zitten lekker veel eiwitten in: net zoveel als in vlees. Dat verlaagt je bloeddruk, door de kalium. Mik je paksoi bij je yoghurt, meng het een beetje.
4.  Pak je pannetje, mik er olie in, pak je lamsgehakt en gooi het erin.
5.  Blijf je gehakt wel roeren, want verbranden is zó zonde.
6.  Je kan nooit alles van je paksoi gebruiken. Want net als met je keta: je wil geen K-hole, dus gebruik je niet je hele zakje. Dat kan je wegflikkeren. Bewaar wel een beetje voor bovenop je pita.
7.  Gisteren lukte het niet met je chicka, maar vandaag wel met je pita: slide 'm smooth in de pan, zoals je in DM doet.
8.  Gelukt? Sweet! Laat het even sudderen, mik daarna de inhoud van je pannetje in een pita.
9.  Gooi in je pita je bakje met yoghurt en je stukjes mango.
10.  SNIBBELEN!

Zien hoe onze Juicy het doet? Check hier de video: