14-01

Recept: The Vomit Stopping Avocado Burger

Hepperdepep, Juicy J heeft weer een anti-kater recept. Deze is voor iedereen die lekker heeft lopen ruiken aan de pep.

Hepperdepep, Juicy J heeft weer een anti-kater recept. Deze is voor iedereen die lekker heeft lopen ruiken aan de pep. Je boy Juicy is natuurlijk altijd on point en houdt zich aan de volgende rules:
-  Nooit meer dan 15 minuten
-  Nooit meer dan 15 euro
-  Nooit meer dan 5 ingrediënten

Wanneer je een of twee nachtjes hebt doorgetrokken komt je lichaam letterlijk écht alles te kort. Reden te meer om dit pep kater recept te maken. Lees hier hoe je Vomit Stopping Avocado Burger maakt, het Morning After Meal recept van deze week!

Ingrediënten - voor 2 burgers:
-  250 gram kipgehakt
-  1/2 avocado
-  1 teentje knoflook
-  Paneermeel (of broodkruimels)
-  Halve jalapeño

De stappen van Juicy (inclusief levenslessen)

1.  Eerst ga je aan de slag met de avocado. Truc van het jaar: snijdt de avocado in de breedte doormidden, zo kun je de pit er met één hand uit squeezen. Daarna squeeze je de avocado uit het schilletje in een kommetje. Levensles: avocado is een fruit! Maar avocado bevat in tegenstelling tot vele fruitsoorten in plaats van suiker gezonde vetten, zoals omega 3 en vitamine E. Goed je voor zicht en andere chille dingen.

2.  Tjop nu de jalapeño in stukjes. Laat de pitjes er gewoon in zitten want die zitten vol met smaak. Doe de gesneden peper bij de avocado in het kommetje.

3.  Plet de knoflook met de zijkant van je mes, zo kun je hem makkelijk pellen en daarna tjoppen en ook in het kommetje.

4.  Ook het kipgehak mag erbij, voeg als laatste ook nog wat peper en zout toe. Kip is ‘beter’ dan rundergehakt omdat het magerder is en omdat het een hoger eiwitgehalte heeft. En eiwit wordt ook wel proteïne genoemd en proteïne is weer goed voor je spieren die helemaal slap zijn na al die nachten dansen.

5.  Tijd om alles door elkaar te stampen. Lekker met je vuist in het kommetje. Goude tip: vergeet niet je ringen uit te doen én ze dicht bij je in de buurt te leggen (als je niet oplet gaan je matties er misschien wel mee vandoor).

6.  Voeg paneermeel toe aan je mengsel tijdens het kneden. Doe dit tot het mengsels niet meer plakt.

7.  Maak er nu een twee mooie ballen van en druk ze plat tot twee mooie burgers.

8.  Keep it lit on the fire pit, baby! Tijd om de burger te bakken.

9.  Laat eerst de ene kant dichtschroeien, op deze manier kun je zo dadelijk makkelijk je burger flippen.

10.  Nu flippen! Flip the script. Bak de burgers tot ze mooi kleurtje hebben en helemaal gaar zijn.

Zo. Hou nu maar op met kibbelen en ga dit lekker op snibbelen.


Meer Morning After Meal? Klikken dan!