31-12

Recept: Oh-Shit-it’s-New-Years-Eve-Again Tortellini

Yes, fissa beesten! Deze week een recept tegen je oud-en-nieuw-kater in Morning After Meal.

Het programma waar Juicy Justes elke zondag om 13 uur voor je klaar staat in de keuken met een anti-kater recept. Altijd juicy and lit met de juicy rules van Juicy Justes:

-  Nooit meer dan 15 minuten
-  Nooit meer dan 15 euro
-  Nooit meer dan 5 ingrediënten

Op oud en nieuw wordt veel gebeest, veel gesnoven en veel gezopen. Dus dit kater recept is voor iedereen op de hele globe die zijn of haar kater wil minderen. Het is de ‘Oh-Shit-it’s-New-Years-Eeve-Again Tortellini!’ Lees hier hoe je het maakt .

Ingrediënten - voor 1 persoon

160 gram gevulde pasta (ricotta en spinazie)
1 klontje boter
4 blaadjes salie
Grana padano (geraspt)
1/2 citroen

De stappen van Juicy (inclusief levenslessen)

Volg deze easy steps voor het anti-alles-kater recept of bekijk de Morning After Meal video. Let’s make de tortellini die Juicy J iedereen aanraadt met een oud-en-nieuw kater! 

1.  Begin met het raspen van de citroen. De rasp is erg belangrijk want daar zit veel vitamine C in. Probeer rustig te raspen, ook al is dat lastig zijn na zo’n avondje knallen. Onthoud: keep it lit, keep it juicy en gebruik geleidelijke bewegingen. Doe wat je vriend(in) ook fijn vindt.

2.  Laat de boter zachtjes smelten in een koekenpan.

3.  Zet een pannetje water op en doe er een klein beetje olie bij. Door de olie gaat de pasta niet kleven. De spinazie in de tortellini zit vol met een shitload aan vezels, vitaminen en mineralen in pasta. Dat is precies wat je nodig hebt als je last hebt van een alles-kater.

4.  Doe de pasta in ‘doe panoe’ en voeg een beetje zout toe. Tip: Door het zout gaat de pasta eerder koken.

5.  Pak de salie en klap met de salie tussen je handen zodat de aroma’s vrijkomen. Tjop de salie en doe het bij de gesmolten boter in de pan. Niet alleen voor de aroma’s maar ook voor de antioxidanten is salie goed. Zo zorg je ervoor dat alle extreme gifstoffen van een avond zuipen uit je lichaam worden gefilterd.

6.  Nu is het tijd voor de heerlijke citroenrasp. Voeg deze toe aan de salieboter in je pannetje.

7.  Het mag nog iets juicier, dus doen we de geraspte grana padono ook in de pan. Laat even smelten.

8.  Alles mag nu van het vuur af. Giet de pasta af in een vergiet. Vergeet niet de pasta goed uit te schudden, want niemand wil soppige pasta.

9.  Oke let the pasta slide op je bordje. Giet het botermengsel helemaal over je tortellini en strooi er als laatste nog een beetje kaas overheen.

10.  Heerlijk! Tijd om het op te snibbelen.


Bekijk hier alles van Morning After Meal