RECEPT: KIBBELING

25:25
Gezien
8733
Bij aflevering Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis

Zo maak je de originele kibbeling volgens meesterkok Wilco Berends.

Tegenwoordig is de Alaska pollak de ster van de kibbeling, maar vroeger werd deze populaire snack van de kabeljauwwang gemaakt. Meesterchef Wilco Berends maakt ze nog op de ouderwetse manier. “Het gaat om de combinatie van de delicate smaak van de vis, knapperige korstje dankzij de tempura en subtiele kruiden die de vis niet overheersen. Dat is niet alleen heel erg lekker, maar ook makkelijk te maken.”

Kibbeling:

  • 100 gr tempurameel 
  • 4 gr paprikapoeder
  • 2 gr kerriepoeder
  • 5 gr poeder van gebakken uien
  • koud water
  • 4 st kabeljauwwangen (visspecialist)
  • bloem
  • olijfolie


Meng het tempurameel met koud water totdat je een mooi dun beslag hebt en breng op smaak met de kruiden. Bloem de wangen voor je ze door het beslag haalt. Verhit de olie en frituur ze mooi bruin.


Bron: recepten van topchefs