Rambam is er weer!

32:44
Gezien
21
Bij aflevering Dokteronline

Vanaf 10 november is Rambam weer terug! Yay!

In Rambam onderzoeken oud gedienden Jelte Sondij, Lars Gierveld, Nesim Ahmadi en twee nieuwe presentatoren op creatieve wijze of bepaalde zaken wel eerlijk zijn. Als er zaken aan het licht komen die niet in de haak zijn, slaan de makers van Rambam altijd met ongelijke munt terug.

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van het onderzoeksprogramma Rambam klappen de presentatoren er gelijk goed op. Ze duiken namelijk in de wereld van Dokteronline.nl. Een site waar men zonder doktersbezoek medicijnen kan bestellen. Medicijnen als antidepressiva en zware pijnstillers worden moeiteloos thuis afgeleverd. 

Eigenwijze onderzoekers
Online medicijnendiensten zijn verboden in Nederland, maar door een ingewikkelde internationale constructie doet Dokteronline.nl niets verkeerd volgens de letter van de Nederlandse wet. Maar zijn er echt artsen bij betrokken, zoals het bedrijf claimt? En hoe ver gaat dan hun zorg? De Rambam-presentatoren zoeken het op eigen wijze uit. 

De wereld over voor een online dokter
De één solliciteert als arts bij het bedrijf, de ander gaat aan het werk op de klantenservice van Dokteronline.nl en weer een andere presentator probeert de juiste nazorg te krijgen als het gebruik van zijn geleverde medicijnen een nogal vervelende bijwerking heeft. De zoektocht voert van Curaçao tot Brabant en legt de ingewikkelde constructie en de gevaren voor patiënten bloot. 


Rambam, vanaf donderdag 10 november om 21:50 uur bij de VARA op NPO 3.