13-06

Radio Gaga met vluchtelingen en studenten

Ja, ja, ja, Rrrrradio Gaga, fijn dat je luistert! Na een revalidatiecentrum, een verslavingskliniek en een huis waar ouderen en studenten zijn we deze week bij… Startblok!

Startblok is een woonproject met containerwoningen voor jonge vluchtelingen die net een tijdige verblijfsvergunning hebben. Én voor studenten uit Nederland. Een top combi die veel van elkaar leert en samen een toekomst opbouwen.

Syrische vluchteling Mohanad
Mohanad belandt na een opstand in de gevangenis in Syrië. Na een korte tijd vrij moet hij weer de gevangenis in. Deze keer zonder reden én ze pakken ook meteen zijn vader op. Na een maand laten ze Mohanad vrij. Zijn vader moet blijven, en overlijdt daar. Wow…

De zusjes Yvette & Hilly
Yvette woont in het complex. Haar zus Hilly staat met moeders en haar kleine bij de Radio Gaga caravan. En vertelt over haar pittige bevalling. Zonder de vader, want die zat in de gevangenis. Maar mét haar fantastische zus dus. Die haar er doorheen sleurde. Speciaal voor haar vraagt ze Alicia Keys aan.

De jongen met de blauwe kijkers
Brandon vluchtte uit zijn vaderland Jamaica. Omdat hij gay is. Hij heeft zware shit meegemaakt. Zo is ie op zijn 15e op straat gegooid door zijn moeder. Waarna hij een tijdje op straat heeft geleefd. Hij vlucht naar Nederland. “People are being killed because they are gay. I don’t want to be the next person on their hitlist.” Fuck jongens, het is 2017!

Tijd voor echte bromance
Toen Milan 10 was hebben zijn nieren het begeven. Het rare van alles is dat ie geen diagnose had. Eén nier was verschrompeld en de ander opgeblazen. Maar hoe dat kon is een raadsel. Nu heeft Milan een nier van zijn vader. Maar is bovenal zijn broer Kasper dankbaar.

Mán, wat was dit weer een fantastische plaats om te staan. In één woord niet te vatten. In drie wel. Chris weet ze mooi te vangen. “Verbinding, begrip en af en toe een feestje. Dat is Startblok.” Tot volgende week!

De muziek van deze week

UPDATE:
Brandon vluchtte uit Jamaica door het geweld tegen homo’s daar. In Nederland vindt hij de vrijheid om te zijn wie hij is, én is hij zelfs zijn eigen YouTube kanaal gestart! Hoe het verder met ‘m is zie je hier!