20-06

Radio Gaga - Marcels pink werd afgeknipt

Ja, ja, ja, ja, ja, dit is Rrrrradio Gaga! Fijn dat je luistert! En vandaag staan we bij ’t Groene Sticht!

’t Groene Sticht is een woonwijk in Utrecht die opgezet is rondom een daklozenopvang. In diezelfde wijk vind je een woon/werkgemeenschap waar men tegen kost en inwoning woont. Bewoners van die groep werken in de kringloopwinkel die ook in die wijk staat.

Verder is er een restaurant en 'n werkplaats van waar mensen met een beperking werken. En daaromheen staan weer gewone woningen. Met mensen die er dus bewust voor kiezen om in deze heerlijke kleine gemeenschap te wonen.

Marcels pink werd afgeknipt
Marcel leefde 30 jaar op straat. Met één duidelijk doel: drugs. Hij sliep onder een tunnel in Utrecht waar werden mensen doodgeknuppeld, neergestoken, in de brand gestoken. Marcel is daar zijn pink verloren toen hij zijn coke niet af wilde staan. Nu zijn we twintig jaar verder en krijgt Marcel zijn leven goed op de rit. Sterker nog; hij heeft waarschijnlijk een baan!

Chester raakte in een psychose 
De 29-jarige Chester woont in ’t Groene Sticht. Tot zijn 18e woont hij op Curacao. Maar wanneer hij hier in Nederland komt studeren gaat het mis. Door een opeenstapeling van problemen belandt in een psychose. Hij ziet demonen, geesten en wordt paranoia. Inmiddels gaat het gelukkig een stuk beter met 'm.

Jonge vader Niek
Niek (23) woont nu dertien jaar in ’t Groene Sticht. Wel is hij er twee jaar tussenuit geweest om te zorgen voor zijn zoontje. Het was niet de bedoeling dat hij al zo jong vader werd. Maar de zwangerschap kwam door de pil heen. Hij is niet meer samen met de moeder. Maar samen knokken ze er hard voor om de kleine goed op te laten groeien.

Kurt Cobain fan Shevan 
Shevan is 24 en werkt in het restaurant. Zo op het oog zien we een vrolijke chick met een toffe baan, een vriendje en lieve collega’s. Maar achter haar lach zit een nare ervaring verstopt, waar ze niet graag over praat. En terecht, we leven nu! En nu is ze gelukkig! Ze is fan van Kurt Cobain, dus vroeg ze een nummer van Nirvana aan!

En toen zat aflevering 5 er alweer op. En dat betekent dat we er nog maar een te gaan hebben! Mán wat vliegt de tijd. Ben je er volgende week weer bij? Tot dan! 

DE PLAYLIST VAN DEZE WEEKRadio Gaga, dinsdag 20:55 uur bij BNN op NPO3!