Project X in Mexico

Hoe een feestje van de 15-jarige Rubi net even groter werd dan voorgaande jaren.

De vader van de Mexicaanse tiener Rubi Ibarra Garcia plaatste begin december een video op Facebook waarin hij mensen uitnodigde voor de 15-jarige verjaardag (quinceañera) van zijn dochter.

Hij vergat alleen de uitnodiging op 'privé' te zetten. Meer dan 1,2 miljoen mensen gaven aan dat ze aanwezig wilden zijn bij het evenement. Die kwamen niet allemaal. Maar de duizenden mensen die wel kwamen, zorgden voor een bizar en onvergetelijk feestje. Project X, op z'n Mexicaans.


Er was politie aanwezig in Mexico, maar er braken geen rellen uit. Dat was in 2012 in het Nederlandse Haren wel anders.

Op 21 september liep het daar uit de hand. Ook dat begon met een uitnodiging voor een feestje: de 'Sweet Sixteen Party' van een meisje uit het Groningse dorp. Het feestje stond openbaar, een vriend van een vriend nodigde 500 man uit en het Project X-feest was geboren. Duizenden mensen trokken naar het dorp toe. En het bleef niet bij een feestje, er werd uiteindelijk flink gereld:


Na de rellen vroeg het programma Argos zich af wie nou de schuld had van de rellen. Welke rol speelden de media bijvoorbeeld? Hieronder vind je de aflevering: