Prideweek op 3!

Vanaf zaterdag 27 juli tot en met 3 augustus is het Prideweek op 3. Een week lang de beste LHBTI programma's en films! Wat kan je allemaal zien?

De Diva in Mij

In iedere aflevering wordt een vrouw, die een steuntje in de rug nodig heeft, verrast door een team van drag queens. In 6 weken tijd gaat de vrouw die zichzelf te lang heeft weggecijferd, samen met de queens aan zichzelf werken. Een programma dat meer is dan een make-over show; het is een ode aan het zelfvertrouwen van de vrouw!

Meer zien? Kijk hier voor alle afleveringen van De Diva in Mij. (BNNVARA, 29 juli, 20.20 uur)

Anne+

Het weekend dat Anne op zichzelf gaat wonen komt ze haar ex-vriendin Lily tegen. Lily was haar eerste vriendin en er is veel gebeurd sinds ze vier jaar geleden uit elkaar zijn gegaan. Tijdens het weekend kijkt Anne terug op alle relaties die ze heeft gehad tijdens haar studententijd in Amsterdam.

Meer zien? Kijk hier voor alle afleveringen van Anne+. (BNNVARA, 30 juli, 22.20 uur)

Hoe laat je de beste versie van jezelf zien? En voor wie doe je dat? Voor jezelf of voor alle anderen? Alex Klaasen geeft je antwoord in Showponies!

Meer zien? Kijk hier Showponies. (KRONCRV, 2 augustus, 21.05 uur)

In Het beste van… Pride songs bespreken bekende Nederlanders de muziek die bepalend is geweest voor de acceptatie en emancipatie van LHTBI-ers. Onder meer Maurice Wijnen, Frits Huffnagel, Samantha Steenwijk en Giel Beelen bespreken de belangrijkste Pride-anthems; wie heeft er niet gedanst op YMCA van The Village People?

Meer zien? Kijk hier Het Beste van Pride Songs. (AVROTROS, 3 augustus, 22.40 uur)

Lekker met Merol

Na een succesvolle carrière als actrice besluit Merel Baldé (28) het roer volledig om te gooien en voor haar werkelijke liefde te gaan: zingen en componeren. Een uniek kijkje in de creatieve geest van Merol.

Meer zien? Kijk hier Lekker met Merol. (BNNVARA, 24 juli, 15.00 uur)

Tijdens de Pride Week zend NPO 3 iedere avond ook een mooie, vermakelijke, toffe, ontroerende LHBTI film uit. Op de planning:
 • Pride. Zaterdag 27 juli 22.00 uur
 • Halfgoden. Zondag 28 juli 23.30 uur
 • Gewoon vrienden. Maandag 29 juli 22.15 uur 
 • Three Generations. Woensdag 31 juli 20.30 uur
 • Moonlight. Donderdag 1 augustus 21.45 uur
 • Man in orange shirt. Vrijdag 2 augustus 23.20 uur
 • Chez Nous. Zaterdag 2 augustus 23.20 uur
Header moonlight

3Doc

Ook zend NPO 3 tijdens de prideweek LHBTI docu's uit. Je kan de volgende docu's zien:
 • Out Via een montage van meeslepende video's die door jonge homo's, biseksuelen, lesbiennes of transseksuelen op het internet zijn gepost, laat deze documentaire het moment zien van hun coming-out. Hierna zal hun leven voor altijd zijn veranderd. (Dinsdag 30 juli 21.15 uur) Lees meer.
 • Ellie aan de verkeerde kant Ellie Lust spreek slachtoffers en mensen die zich schuldig hebben gemaakt aan homodiscriminatie en -geweld. (Maandag 29 juli 21.10 uur) Lees meer.
 • Ik ben er geen, ik ken er geen Hoe is het voor LHBTI'ers om op te groeien in een kerk waar men denkt dat niemand 'er een is' en waar ‘homo’ niet meer is dan een grap of scheldwoord? (Woensdag 31 juli 22.00 uur) Lees meer.
 • Believer Dan Reynolds, zanger van Imagine Dragons en lid van de Mormoonse kerk, is bezorgd over de manier waarop zijn kerk met homoseksualiteit omgaat. Hij besluit dat het tijd is voor verandering. (Woensdag 31 juli 22.50 uur) Lees meer.
 • Pisnicht Watje. Homootje. Flikker. Pisnicht. Nicolaas Veul hoort deze woorden al zijn hele leven. Soms als grapje, soms als scheldwoord. Vaak als iets ertussenin. Hoe tolerant is Nederland op het gebied van homoseksualiteit? (Donderdag 1 augustus 21.05 uur) Lees meer.
 • OMG In de documentaire OMG volgt programmamaakster Vera Verzijl homoseksuele christenen die van mening zijn dat hun geaardheid tegen Gods wil is en ervoor kiezen om hun gevoelens te onderdrukken. (Vrijdag 2 augustus 20.25uur) Lees meer.

Canal Parade

Vanaf de Prinsengracht doet Rik van de Westelaken samen met sidekick Ellie Lust verslag van de Canal Parade. Volg live het verslag van de Canal Parade.
Header prideboot