Pinkpop-highlights top 5

Pinkpop-highlights top 5.

Pinkpop dat is me toch een mooi feestje! Daarom heeft NPO 3 speciaal voor jullie de 5 mooiste fragmenten op een rijtje gezet.

5. Twenty One Pilots.
Sommige acts maken er echt een feestje van voor de festivalgangers, Twenty One Pilots haalde echt alles uit de kast om hun optreden zo memorabel mogelijk te maken: salto’s, crowdsufen en lekker drummen terwijl de mannen op handen gedragen worden in het publiek. Ze waren één van de verrassende hoogtepunten tijdens Pinkpop 2014.


4. Triggerfinger.
De rockband sensatie Triggerfinger laat zien dat ze geen schattig coverbandje zijn op Pinkpop 2013. Ze spelen de sterren van de hemel, improviseren, spelen hun eigen nummers en doen dat met Pinkpopbeker en een fles wijn! De mannen staan altijd op dezelfde manier in een rij, groot of klein podium: anders ‘anders klopt de act niet’.


3. John Coffey.
De Utrechtse band John Coffey stond voor het eerst op Pinkpop in 2015. Daar heeft zanger David zich helemaal op de kaart gezet met het ‘biervangmoment’ van de eeuw. Het biertje dat hij ving –achteloos uit het publiek, tijdens een crowdsurfsessie- was een bizar moment uit de Pinkpop geschiedenis. Het filmpje is ruim zes miljoen keer bekeken.


2. Robbie Williams.
Dé podiumtijger die jaren van het podium verdween, maar iedereen verrast liet zien dat hij nog steeds een rasechte entertainer in hart en nieren is. Vol energie en maakte dankbaar aan zijn publiek kenbaar dat het Pinkpoppubliek hem weer ‘als een echte popster’ lieten voelen. 


1. Rolling Stones.
Ze zijn de anno 2014 de duurste act ooit in de Nederlandse festival geschiedenis: De Rolling Stones stonden in 1979 al een keer klaar om de buhne te betreden op Pinkpop, maar Mick Jagger liep op het laatste moment weg. ‘er stonden te veel camera’s. Dit jaar laten ze eindelijk zien waar ze goed in zijn en iedereen geniet!


Wil je nog meer Pinkpop-highlights? Op zaterdag 11 juni om 23:00 en zondag 12 juni om 19:30, wordt speciaal voor de thuisblijvers Pinkpop 2016 uitgezonden. Met reportages en korte interviews met bands en publiek.


Pinkpop 2016, zaterdag 11 juni om 23.00 en zondag 12 juni om 19:30 op NPO3.