Permanent mooi?!? | JZHMZ

45:04
Gezien
158
Bij aflevering In de ban van schoonheid

De ene operatie na de andere.

Deze week ontmoet Geraldine Jana. Jana was fillerverslaafd. Ook ontmoet ze Summer een model van negen, en Mandy, die zichzelf anders ziet dan dat ze er in het echt uitziet.

Hoe groter hoe beter
Jana houdt van vol en groot. Haar lippen heeft zij laten opspuiten met permanente fillers. En haar billen zijn ook niet meer van moeder natuur. Daarnaast mag zij zich nu al een aantal jaar vrouw noemen. Maar waarom zoveel? En zo extreem? Jana legt het even uit.

Spiegeltje aan de wand
In de spiegel kijken, maar niet kunnen zien hoe je er écht uitziet. Mandy heeft BDD, een psychische aandoening. Door BDD ziet zij dingen die er niet zijn en ziet ze lichaamsdelen veel groter of lelijker dan ze zijn. Daar hebben we allemaal toch wel eens last van, toch? Klopt, maar dat is niet te vergelijken met Mandy’s situatie. Zo staat zij bijvoorbeeld een kleine zes uur per dag voor de spiegel.

Elke winkelruit wordt gecheckt
Mandy vindt het niet fijn om naar buiten te gaan. Ze moet in elke winkelruit kijken hoe ze eruit ziet. Daarnaast heeft het ze constant het gevoel dat mensen op haar letten en over haar praten. Zelfs als ze samen met Geraldine op stap is heeft ze hier last van. En is ze blij als ze weer naar binnen mag.

Negen jaar en topmodel
Summer is pas negen en reist nu al heel Europa door voor haar werk. Een show hier, een shoot daar. Italië trekt aan haar ene arm en aan de andere kant proberen haar moeder en manager haar mee te laten komen op school. Daar is het soms best lastig met klasgenoten die het niet helemaal begrijpen. De mode-industrie is best een pittige. En vraagt op dit moment meer van haar dan ze mag. Want volgens de Nederlandse wet mag Summer maar twaalf dagen per jaar werken.  Maar dit geldt niet in het buitenland... 

Meer weten van Jana? Klik hier.

Meer weten van Summer? Klik hier.

Meer weten van Mandy? Klik hier.


Meer Je Zal Het Maar Zijn!