29-10

Penoza V: Wie is wie?

Weet jij nog wie iedereen is? Hieronder 10 korte biografieën van de belangrijkste personen die we terug gaan zien in Penoza V.

Penoza 2 1

Carmen van Walraven-de Rue
Carmen leefde een heerlijke leventje met haar man Frans en hun kinderen Lucien, Natalie en Boris. Toen Frans uit de illegale wiethandel wilde stappen werd hij geliquideerd en moest Carmen ineens letterlijk en figuurlijk zien te dealen met de criminele zakenpartners en de vijanden van haar man. Carmen is een sterke vrouw die het liefst zelf haar zaakjes oplost. “Het komt goed", is haar lijfspreuk, maar daar is tot nu toe nog weinig van terecht gekomen.

Penoza 2 2

Lucien van Walraven
Lucien is oudste zoon van Carmen en Frans. Hij heeft zijn moeder een hoop kopzorgen bezorgd toen hij jonger was, maar nu is hij juist haar rots in de branding. Door hun sterke band heeft hij het direct door als zijn moeder ergens mee zit en hij zal er alles aan doen om haar te helpen.

Penoza 2 3

Natalie van Walraven
De enige dochter van Carmen heeft het vaak moeilijk met het leven dat haar moeder leidt. Natalie wil het liefst niks met Carmens zaken te maken hebben. Ze heeft een haat-liefde verhouding met haar moeder, de twee kunnen niet met en niet zonder elkaar. Natalie heeft samen met Storm een dochtertje Phileine.

Penoza 2 4

Boris van Walraven
Met Boris is het sinds de dood van zijn vader bergafwaarts gegaan. Door de gebeurtenissen binnen de familie groeide de schattige Boortje op tot een gewelddadige junk. Inmiddels gaat het iets beter met hem en is hij samen met zijn vriendin Lisa afgekickt.

Penoza 2 5

Lucas ‘Storm’ Albema
Storm begon voor Carmen te werken als undercover politieagent. Hij had niet gedacht ooit écht verliefd te worden op de dochter van de baas. Inmiddels hebben ze samen een dochter en is hij niet meer weg te denken uit de familie.

Penoza 2 6

Nicolaas Luther
Geen woorden, maar daden. Luther staat altijd klaar voor Carmen en redt haar en de kinderen regelmatig uit de ellende. Dat zal de reden zijn dat ze hem de moord op Frans, in opdracht van André de Rue, heeft vergeven.

Penoza 2 7

Berry Reitens
Berry is een mannetje dat je overal voor kunt inzetten, maar loyaal kun je hem niet echt noemen. Schiller, Henk Ooms, Carmen en de Coach… allemaal topcriminelen die met Berry hebben gewerkt en vervolgens keihard door hem zijn genaaid. Overigens staat hij nu weer aan Carmens zijde.

Penoza 2 8

Fiep Homoet-de Rue
De moeder van Carmen is een echte Amsterdamse met een keiharde mening en het hart op de tong. Ze bemoeit zich nog al eens met andermans zaken en dat wordt haar niet altijd in dank afgenomen.

Penoza 2 9

Jim Leeflang
Al vóór de dood van Frans leidde Jim het onderzoek naar de Van Walravens. Jim heeft een zwak voor Carmen, daarom laat hij haar te vaak weggekomen met de dingen die ze hem flikt.

Penoza 2 10

Ferdinand Dubois ‘De Advocaat’
De Advocaat werkt voor het Mexicaanse kartel en regelt al hun zaakjes in Nederland. Deze heer is zo belangrijk dat hij standaard een aantal lijfwachten met zich mee brengt om zijn vuile klusjes voor hem opknappen.


Meer weten over de familie? Bekijk dan ook de stamboom van de Van Walravens. En kijk natuurlijk naar het nieuwe seizoen Penoza, vanaf 27 augustus elke zondag om 20:25 naar NPO 3.