Paté: een luxeproduct of onnodig duur?
De Keuringsdienst van waarde gaat langs de slager om uit te zoeken waarom er zo veel prijsverschil zit tussen paté en smeerworst.
- Alles
- Alles
- Afleveringen
- Fragmenten
- Extras

De regels rondom het huisvesten van varkens
Een doorsnee varkenshouder had in 1950 nog 7 varkens, tegenwoordig ligt het gemiddelde op 3400. Een stijging van ruim 48 duizend procent. Dit vraagt om regelgeving, maar wat is de huidige stand van...

Het varken
Tegenwoordig heeft een varken een rib meer en een aantal tepels extra. Die zijn nodig om meer biggetjes te kunnen dragen en voeden. We gaan ook op bezoek bij een spermastation.

Thee met een belofte
Thee is niet zomaar thee meer, thee heeft tegenwoordig een nut. De Keuringsdienst dompelt zich onder.

IJssalon-ijs
De Keuringsdienst houdt het hoofd koel, ziet hoe ambachtelijk ijs in ijssalons wordt gemaakt en ontdekt dat het inderdaad verrassend vaak lijkt op het ijssalon-ijs uit de supermarkt.

Wat is het verschil tussen Italiaanse gelato en ‘gewoon’ roomijs?
Als je een beetje wil afkoelen, is er weinig lekkerder dan een verfrissend koud ijsje. En wie voor smaak kiest, eet Italiaanse gelato. Maar waarom vinden we het Italiaanse ijs eigenlijk zo lekker? ...

Plantaardige yoghurt
Eeuwenlang maakte het zoogdieren uniek, maar op vriendelijk verzoek van veganisten kunnen planten nu ook melk maken. Keuringsdienst gaat vegan en achterhaalt wat plantaardige yoghurt peperduur maakt.

Is diepvriesfruit minder gezond dan vers fruit?
Allerlei vruchten in doosjes in de vriezer. Gewassen, geschild en gesneden. Lekker in de yoghurt, in een smoothie of gewoon in je mond. Dat is niet alleen handig, maar vaak nog goedkoper ook. Er wo...