28-12

Papa in wording. Maar hoe dan?

Je hebt te horen gekregen dat je vader wordt. Cool?

Nooit meer hetzelfde leven. Nooit meer doorhalen met je vrienden. Je behoort je volwassen te gaan gedragen. En je hebt echt géén idee of jij een goede vader bent. Drie WTF-gedachten op een rij. Voor jou. Jij toekomstige papa.

  1. 'WTF dit gebeurt niet echt'
    Een vreemd gevoel als je bedenkt dat vaderschap onderdeel van volwassen worden is. Whatever that means… maar wél bijzonder. Zeggen ze. Een klein wondertje dat gaat zorgen voor heel wat kots, kak en slaaptekort. En toch zijn ook wij mánnen in de wolken en raken verliefd bij het zien van ons eigen product. 

  2. 'WTF daar gaat mijn leven’
    Zo’n zwangerschap lijkt een bom. Speciaal afgevuurd om al je grote plannen te vermorzelen tot half afgewerkte projecten. Leuk joh! Vanaf nu loop je dus mooi in de pas voor dat ene grote doel. Eat, sleep, opvoeden! Maarrrrr, denk ook aan jezelf! Dus manage je leven (opnieuw).

  3. WTF ik voel me trots’
    Niet op de baby in ieder geval. Die is nog in de maak en heeft naast zijn plek veroveren nog niets betekend… Je zaad dáár ben je trots op! Want deze rakkers hebben goed hun werk gedaan en je mannelijkheid bevestigd. Dus als je kind straks leert fietsen, een toffe hut bouwt, of de eerste gitaar solo laat horen dan ben je, je raadt het al, trots. Op je zaad. 

Voor nu, succes er mee. Je kan het.

Volgende keer over seks tijdens de zwangerschap. En ja, dat is nog steeds leuk. 

Nu al wekelijks een update krijgen van Jans avontuur? Check Jans Blog! 


Jan Wordt Vader is vanaf 6 december elke woensdagavond te zien om 21:20 uur bij BNNVARA op NPO 3!