Pannenkoeken | Boter, kaas noch eieren

Bij aflevering Pannenkoeken

Een heerlijk vegan ontbijt van Milouska Meulens. Of als toetje, dat kan natuurlijk ook.

Doe er dan een bolletje ijs bij. Wel vegan natuurlijk. ;)  En geloof me, deze taartjes zijn ook ontzettend goedgekeurd door niet vegans. En ze zijn óók nog eens makkelijk te maken. Een festivalletje op je bord, dit wil je.

Voor 4 personen.

Ingrediënten:

Pannenkoeken
- 200 gr gemixte meel
Bijvoorbeeld tarwebloem (100 gr) en amandelmeel (100 gr). 
- Theelepel bakpoeder
Gewoon bakpoeder uit een zakje, of als je uit wil pakken wijnsteen, baking soda of soda bicarbonaat van de drogist.
- 400 ml plantaardige melk
Bijvoorbeeld haver-, soja- of amandelmelk. De laatste is mijn lievelings.
- Twee rijpe bananen 
Bruine plekken mogen.
- Zonnebloemolie
- Snufje zout 

Topping
- 375 gr Zijdetofu
Of slagroomsoja, ben je wel iets langer bezig.
- Een bakje vers bosfruit (wat jij lekker vindt) 
- Handje amandel-, cashew-, hazel- of walnoten 
- Stroop of dadelsiroop

Benodigdheden:
- Staafmixer
- Grote kom
- Theedoek
- Deegroller
- Pannenkoekenpan

Stop alle benodigdheden voor de pannenkoeken in een kom en zet de staafmixer erop.

Schenk zonnebloemolie in de pan en bak hierin kleine pannenkoekjes. 

Let er tijdens het bakken goed op dat de pannenkoekjes niet te snel gaan. Omdat er banaan in zit bakt het sneller aan. Deze pannenkoekjes zijn ook wat luchtiger en dikker dan je waarschijnlijk gewend bent. Zorg er daarom voor dat ook de binnenkant goed gaar is. 

Wanneer de pannenkoekjes klaar zijn schep je ze uit de pan en leg je ze op een bord.

De eerste pannenkoekjes houd je warm door alle nieuwe pannenkoekjes hier bovenop te leggen. Als je heel veel pannenkoekjes moet maken, kan je ze warmhouden door het bord op een pan met net niet kokend water te zetten.

Pak de zijdetofu en gebruik je staafmixer om dit te kloppen. Mocht je veel geduld hebben, dan kan je in plaats van zijdetofu ook sojaslagroom kloppen.

Leg de noten tussen een theedoek en geef hier een aantal flinke meppen op met een deegroller. Mocht je dit niet hebben kan je ook een wijnfles gebruiken. Of gewoon een keukenmachine. Maar maak de stukjes niet te klein.

Doe een beetje zijdetofu op je gebakken en nog warme pannenkoekjes. Strooi de nootjes eroverheen, de vruchten erop en als laatst de siroop. Klaar is je koningsontbijt!

Mocht je willen variëren met de dressing, dan kan je ook afwisselen met chiazaad. Dat heette vroeger trouwens gewoon maanzaad. Oh, en ook lekker zijn druiven, gedroogde dadels en rozijnen erbij!


Vegan scrambled eggs maken? Dat kan! Bekijk hier het recept.
Een heerlijke kaassaus maken, zonder kaas? Klik hier.
Makkelijk, goedkoop en lekker: mueslirepen. Klik hier voor het recept. 
Wil je Chili met pit, maar zonder vlees? Klik hier.
Rijstebrij. Lekker als toetje of dessert!
Meer vegan inspi? Kijk de 3Doc: Boter, Kaas noch Eieren hier terug!