Pangasius testresultaten

25:40
Gezien
50
Bij aflevering Water bij de vis

In onze supermarkten is de pangasius goed vertegenwoordigd. De Keuringsdienst van Waarde liet deze vis uit het verre oosten testen op toegevoegd water in het visvlees.

De testresultaten

Bij ingevroren pangasius is gekeken naar de glaceerlaag, oftewel het uitlekgewicht. Vis is een natuurproduct. Het natuurlijke watergehalte kan dus per filet enigszins verschillen. De statistieken zijn daarom dus een benadering.

Pangasius filets van de versafdeling

De pangasius van de versafdeling is vis die ontdooid is. Zoals eerder in een aflevering van de Keuringsdienst te zien was, komt pangasius vaak uit Vietnam, vanwege reistijd moet de vis om goed te blijven wel ingevroren worden. Eenmaal in Nederland wordt de vis door de versafdeling ontdooid. Tussen de filets van de versafdelingen zaten zelfs vissen die bijna voor helft uit water bestonden.

5 De testresultaten Water bij de vis 1

Pangasius filet uit het vriesvak

Koop je de pangasius uit het vriesvak, dan is er naast toegevoegd water in het visvlees, ook een glaceerlaag aanwezig. Deze laag is bedoeld om de vis te beschermen tegen uitdroging. Bij deze producten is er dus gekeken naar die glaceerlaag, maar ook naar hoeveel water er volgens de verpakking gebruikt is voor glazing. Ook hier staan er weer een aantal flinke uitschieters tussen. De genoemde percentages zijn ten opzichte van het totaalgewicht.

5 De testresultaten Water bij de vis 2