Overheerlijke verjaardagstaart van Jasper

Jaaa, It’s my birthday! En daarom heb ik speciaal voor jullie hier het recept voor een heerlijke verjaardagstaart. Hint, Hint!

Gezouten chocolade, karamel, oreo taart. 

Benodigdheden
- 36 oreo’s 
- 240 gr. Boter
- 120 gr. bruine suiker
- 300 ml slagroom 
- 350 gram pure chocolade 
- Grove zoutvlokken 

Recept 
Pak een springvorm en vet deze goed in met boter. Doe de oreo’s in een blender en maal ze fijn. Smelt de helft van de boter en meng het met de koekkruimels. Druk dit mengsel plat in de springvorm met een lepel en zorg dat er aan de rand een soort verhoging ontstaat, zodat je het chocolade, karamel mengsel er later in kan gieten. Zet de bodem 10 min. In de vriezer. 

Maak vervolgens de karamel. Dit doe je door de rest van de boter te smelten en vervolgens de suiker erbij te gieten. Blijf dit roeren op een laag pitje. Wanneer het goed gemengd is, haal je het mengsel van het vuur en giet je er 60 ml slagroom bij. Dit meng je en laat je 15 min afkoelen in de vriezer. 

Vervolgens giet je het karamel mengsel op de bodem van de taart en dit laat je minimaal 45 mi. Afkoelen. 

In een pan laat je de chocolade au bain marie smelten en dan haal je het van het vuur. Je giet de rest van de slagroom erbij en mengt dit goed. Je giet het over de karamel en zet het 2 uur in de vriezer. Strooi het zout erover en klaar is je heerlijke taart! 

Groetjes, 

Jarige Jasper 

FIJN WEEKEND! 

NPO 3 FOOD
Nog meer honger? Kijk op npo3.nl/FOOD