Over Vleesverlangen Challenge

Vanaf 20 mei 2016 gaat de Vleesverlangen Challenge van start. De Vleesverlangen Challenge duurt 14 dagen, van 20 mei t/m 2 juni 2016. Je kan ieder moment instappen en meedoen.

De Vleesverlangen Challenge is in aanvulling op de documentaire Vleesverlangen van  regisseur Marijn Frank ontwikkeld door de NTR in samenwerking met NPO3.


Wat is de Vleesverlangen Challenge?

Drie bekende Nederlanders, 3FM dj Michiel Veenstra, foodblogger Leonie ter Veld en rapper en acteur Akwasi gaan twee weken lang dagelijks vloggen over hun Vleesverlangen Challenge.

Michiel Veenstra is een heavy user, Leonie ter Veld een medium user en Akwasi een light user vleeseter. Iedere dag ontvangen Michiel, Leonie en Akwasi een video-opdracht van Marijn Frank waarin zij worden uitgedaagd bewust(er) met hun vleesconsumptie om te gaan. Denk aan een opdracht als: kook vegetarisch voor je heavy user vleesetende vrienden en maak ze net zo blij als wanneer je een biefstuk opgediend zou hebben.


Hoe kun jij meedoen aan de Vleesverlangen Challenge?

Op de site kun je een test doen om er achter te komen of je een heavy, medium of light user vleeseter bent.

Daarna kan je dagelijks de vlogs van een van de vloggers met hetzelfde archetype volgen. Ga dezelfde uitdagingen aan als onze vloggers en deel je successen (en mislukkingen) met ons op Facebook, Instagram en Twitter met #vleesverlangen.

De redactie zal iedere dag een aantal posts selecteren en op de site uitlichten in de rubriek ‘Pick of the day’! Aan het einde van de Vleesverlangen Challenge loten we een aantal prijzen uit onder de deelnemers.


Recepten/Eye-openers

Op de site vind je dagelijks een nieuw recept en een eye-opener ter ondersteuning van je eigen Vleesverlangen Challenge.

Contact met de redactie?
Mail naar: vleesverlangen@ntr.nl


Meer uitdagingen aangaan voor een duurzamer leven: download de gratis NPO Groen app op NPO groen.

Over de vloggers


Michiel Veenstra

Naam: Michiel Veenstra
Beroep: Dj bij 3FM

Leeftijd: 40 jaar

Vleesjunk: HeavyGuilty Pleasure: Hamburgers. En filet americain.

'Ik zou graag iets minder vlees eten omdat ik weet dat vlees slecht is voor het klimaat en ik wil mijn twee kinderen graag in 'een betere wereld' achterlaten. Tijdens de lunch heb ik het meest moeite om geen vlees te eten. Vanmiddag heb ik nog geluncht met een hamburger en broodje filet americain...'


Naam: Leonie ter Veld 

Beroep: Blogger bij ‘Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet’ 

Leeftijd: 26 jaar

Vleesjunk: Medium
Guilty Pleasure: Hamburgers, parmaham. Of een lekker kippetje.

'Ik ben benieuwd of ik vlees ga missen! Ik doe mee omdat ik wil laten zien dat je goedkoop en simpel, lekker vegetarisch kan koken. Zonder vleesvervangers. Ik let eigenlijk nooit echt op dierenwelzijn, maar doe vooral mee om duurzaamheidsredenen. Deze Challenge is een makkelijke manier om 'mijn steentje bij te dragen''.


Akwasi

Naam: Akwasi 

Beroep: Rapper en acteur

Leeftijd: 28 jaar

Vleesjunk: Light
Guilty Pleasure: Vooral rundertartaar. Maar ook lekker kluiven aan drumsticks en spareribs.

'Mijn vriendin eet vegetarisch dus ik eet al veel avonden geen vlees. Ik ben wel gevoelig voor zielige dieren. Als jij een kip een naam geeft zou ik hem niet meer kunnen eten.'