'Opposites attract' feit of fabel? | Mijn Ex

44:11
Gezien
5243
Bij aflevering Een Nacht met mijn Ex (NL)

Zwaar verliefd op iemand die TOTAAL het tegenover gestelde is. Slecht idee? Of niet? Ze zeggen niet voor niets 'opposites attract'... toch?

In de laatste aflevering zagen we exen 'serieuze zakenman' Jimmy en 'Barbie's sidekick' Chiel. Een duidelijk gevalletje 'opposites attract'. Maar dan had je ook Dayenna en Emiel, die beiden op hun longboard aan kwamen rollen. Zo verschillend als het ene (ex-)koppel, zo hetzelfde leek het ander. We vragen ons daarom af: hoe zít dat nou?

Opposites attract
Het idee is helemaal niet gek ook. Iemand die totaal niet op je lijkt verrast je. Vergroot je wereld. En (niet onbelangrijk) wordt nooit saai. Ze sleurt je de hele wereld over. En hij biedt je juist de rust die je zelf zo mist. Jullie vullen elkaar aan, maken elkaar compleet. Duidelijk verhaal…toch? Nou, niet helemaal.

Verliefd op jezelf
Oké, dat is misschien wat te overdreven neergezet. Maar het een feit is dat de meeste stellen die honderd jaar samen zijn mega op elkaar lijken. Dat zit 'm in veel gevallen in opleiding, politieke voorkeur, omgeving en afkomst. Ook niet gek, gezien je het meest in je eigen kringen vertoeft en ja, daar zie je toch vaak dezelfde type mensen.

Je trouwt je kloon
Dit gaat nog verder, in veel gevallen zie je namelijk ook dat stelletjes dezelfde interesses hebben. En zelfs fysieke kenmerken, intelligentie, gevoeligheid voor zelfde stoornissen en leefstijl. "Ja, maar dat is logisch als je veel met elkaar optrekt." Niet dus, want in de meeste gevallen is de overeenkomst al vanaf het eerste moment van de relatie een feit.

Liefde is een vreemde ziekte
Maar hoe graag wetenschappers ook de code willen kraken, liefde blijft onvoorspelbaar. Het mysterie van aantrekking, vlinders, en die ene bizarre vonk zijn gewoon niet te voorspellen. Ook al zijn er datingbureaus die het tegendeel beweren. Liefde blijft een magisch ding. En dat is maar goed ook.

Ook interessant: 'Waarom gaan we vreemd?'

Kijk de aflevering met Jimmy, Chiel, Dayenna en Emiel!


Een Nacht Met Mijn Ex, dinsdag 20:25 bij BNNVARA op NPO 3!