Onze 9 tips voor Best Kept Secret 2016

Bij serie Best Kept Secret

De festivalzomer is nu echt los en dus trekken we naar het zuiden. In Hilvarenbeek staat Best Kept Secret gepland en dit zijn onze tips:

Het festival Best Kept Secret staat dit jaar pas voor de vierde keer op de agenda, maar heeft toch al om een aantal zaken een goede naam voor zichzelf weten te verwerven.
- De eerste: de locatie. Prachtig gelegen aan het water, met genoeg sfeer in de bossen om het intiem te noemen. En ook nog eens naast Safaripark Beekse Bergen, mocht je even een uitstapje willen maken.
- Punt twee: het eten. Goed, de meeste festivals serveren al lang niet meer alleen slappe patat of frituursnacks, maar BKS neemt het begrip 'festivaleten' naar een next level.
- Maar numero drie is toch wel het belangrijkst voor een festival: de artiesten. En omdat het erg lastig is om alles te kennen en te beoordelen, hebben wij onze tips voor je op een rijtje gezet:

Band of Horses Best Kept Secret
Frontman Ben Bridwell weet met zijn Band Of Horses een bijzondere ervaring neer te zetten met aanstekelijke, poppy nummers verpakt in een rockjasje. Had een rauwer stemgeluid op deze muziek gelegd en Horses was te zwaar geweest voor de goegemeente. Maar JUIST het zoete van Bridwell maakt er een prettig in het gehoor liggend geheel van. Geschikt voor liefhebbers van rammelrockbandjes én de zoete popmuziek. En die combinatie kom je niet heel vaak tegen.

Band Of Horses: Zondag 19 juni om 18:00u - One

Dinosaur jr Best Kept Secret
Met meer dan 30 jaar aan ervaring kunnen we
Dinosaur Jr. gerust een dinosaurus in deze jonge line-up kunnen noemen. Maar die woordspeling zou te makkelijk zijn, dus dat doen we niet. Daar waar band oud gaan klinken naarmate de jaren gaan tellen, werkt bij Dinosaur Jr. de ervaring alleen maar in hun voordeel. Deze oude rotten weten pittige indierock te verkopen alsof ze altijd 18 zijn gebleven.

Dinosaur Jr.: Zaterdag 18 juni om 19:30u - Two

Jamie xx Best Kept Secret
Bij het horen van de naam Jamie xx gaat bij een steeds groter groeiende groep mensen het hart sneller kloppen. De DJ/producer/remixkoning heeft zijn oude band The xx even aan de kant geschoven, voor een solo-carrière gebaseerd op remixes. Dat begon met het verbouwen van The xx-nummers, maar ondertussen leukt hij feesten en festivals op met zijn versies van alle groten der aarde. Geen kerk is heilig, maar alle nummers worden met liefde behandeld.

Jamie xx: Zondag 19 juni om 22:30u - One

Rat Boy Best Kept Secret
Liefhebbers van The Beastie Boys moeten echt even langs gaan bij Rat Boy. En als je graag een plaatje van Kasabian, The Clash of Arctic Monkeys op zet, dan óók. Want niet alleen heeft Rat Boy goed geluisterd naar deze illustere voorgangers, hij weet het ook nog eens allemaal in één act te vangen. Hoe dat kan is ons ook nog niet helemaal duidelijk, maar dat we er erg lekker op gaan is zo klaar als een klontje. Niet voor niets genomineerd voor Sound Of 2016 door de BBC.

Rat Boy: Zaterdag 18 juni om 16:30u - Five

The Slow Show Best Kept Secret
The Slow Show doet wat de naam al doet vermoeden: ze zorgen voor het rustmoment op de dag. Laat hier je geest afdwalen naar het sprookjesland waar Rob Goodwin en zijn vrienden je mee naar toe nemen. Uiteindelijk zul je ergens in het straatje terecht komen waar ook Elbow en The National wonen. Met uitzicht op het bos waar Fleet Foxes en Bon Iver ronddwalen. Even een versnelling terug schakelen, zonder je te hoeven vervelen.

The Slow Show: Vrijdag 17 juni om 15:45u - Two

Two Door Cinema Club Best Kept Secret
Op ritmes die geleend zijn van collega's uit de punk en de funk weet het Noord-Ierse trio Sam Halliday, Alex Trimble en Kevin Baird zeer aanstekelijke, uptempo electropop neer te zetten, met hier en daar een snufje rock. Two Door Cinema Club weet als geen ander hoe je een festivalpubliek kunt vermaken met opzwepende nummers die de grootste chagrijn vrolijk zullen stemmen. Onweerstaanbaar lekker.

Two Door Cinema Club: Zondag 19 juni om 20:00u - One

vant Best Kept Secret
Ouderwets rammelende garagerock kun je vinden bij de jonge honden van VANT. Deze vier Britse gasten sturen een muur van geluid op je af, die je uit je schoenen blaast. No nonsense gevangen in muziek. Wij hopen alleen maar dat het podium dit gaat overleven.

VANT: Zondag 19 juni om 14:30u - One

Wilco Best Kept Secret
Net zoals Radiohead niet in een hokje te duwen is, krijg je aan Wilco geen label gehangen. Het is nèt geen country, het is geen folk, het is geen rock...en tegelijkertijd is Wilco het allemaal. Gek genoeg heeft het grote publiek in Nederland (ondanks twee Grammy's) de band van Jeff Tweedy nooit écht op waarde weten te schatten. Laten we daar vanaf Best Kept Secret 2016 verandering in brengen.

Wilco: Zondag 19 juni om 21:15u - Two

Tot zo ver onze tips. Doe hier mee wat je wilt. Gebruik het als gids op het festival of sla het volledig in de wind. Maar niet komen klagen als je een awesome concert hebt gemist omdat je niet bij een van deze acts bent gaan kijken. We hebben je gewaarschuwd.

Best Kept Secret op 3FM
Onze vrienden van 3FM zijn er het hele weekend aanwezig, dus houd ook vooral 3fm.nl/bestkeptsecret in de gaten.


Best Kept Secret, zaterdag 18 juni om 22:50 op NPO 3
Best Kept Secret, zondag 19 juni om 23:00 op NPO 3