18-11
muziek

Onze 7 tips voor Pinkpop 2016

Mocht je jezelf dit weekend plots op het Pinkpop-terrein bevinden, maar geen idee hebben waar je moet gaan kijken...dan bieden wij raad.

Daar sta je dan. De festivalweide strekt zich voor je uit, het eerste biertje wordt gehaald en je hebt geen idee waar je naar toe moet! De helft van de namen zegt je niets en ook je vrienden tasten in het duister wat ze moeten verwachten. Natuurlijk heb je dan een heel weekend 3FM als gids op het festival zelf.

Maar neem ook onze adviezen eens ter harte. Dit zijn onze tips voor een heerlijk Pinkpop-weekend:

Gary Clark Jr Pinkpop banner
De gitarist Gary Clark Jr. is uit het hardste hout gesneden dat voorradig was in Austin, Texas. Hij weet met zijn kleine band een combinatie van blues, rock, soul en hiphopbeats te maken die zó vuig is, dat je zeker weet dat het niet goed voor je oren is, maar waar je tegelijkertijd ook absoluut geen afstand van wilt doen.

Vrijdag 10 juni om 17:25u - 3FM Stage

Doe Maar Pinkpop banner
Voor een bak aan nostalgie kun je je hart op bij een pak aan artiesten dit jaar. Paul McCartney, Red Hot Chili Peppers, Skunk Anansie en zelfs Lionel Richie maken hun opwachting. Maar als je dan toch de historie in duikt, ga dan langs bij Doe Maar. Henny Vrienten en zijn band zijn allang geen 32 jaar meer, maar de hits hebben de tand des tijds zéker doorstaan.

Zaterdag 11 juni om 20:25u - Mainstage

Harts Pinkpop banner
Bij het horen van de muziek van Harts, heb je het vermoeden dat je te maken hebt met een flinke band. Maar ondanks dat alle ingrediënten aanwezig zijn voor fantastische muziek, doet de Australiër Darren Hart alles in zijn eentje. Vanuit zijn slaapkamer. Ja, en nu dus op het podium van Pinkpop.

Zondag 12 juni om 13:00u - Brand Bier Stage

Major Lazer Pinkpop banner
Voor het betere danswerk moet je je bij Major Lazer melden dit weekend. Het project onder leiding van Diplo is muzikaal gezien niet in een hoekje te duwen, maar het resultaat van een avondje Major Lazer is simpel: je houdt er een supergoed gevoel en zeer pijnlijke voeten aan over.

Vrijdag 10 juni om 21:15u - 3FM Stage

Jungle By Night Pinkpop banner
Dat je de jongens van Jungle By Night één keer in je leven live bezig moet hebben gezien, staat buiten kijf. Houd je van funky ritmes en puike melodieën? Ga dan eens langs bij deze jonge, Nederlandse gasten. Wij garanderen: je gaat je absoluut niet vervelen.

Zondag 12 juni om 13:00u - 3FM Stage

Lianne La Havas Pinkpop banner
Heel even bijkomen van al het geweld dat het hele weekend van de podia af knalt kan bij Lianne La Havas. De Britse singer-songwriter betovert haar publiek met een zoete combinatie van neo-soul, lieve indie-rock en hier en daar een vleugje funk. En dat doet ze met een uitstraling waarvan zelfs de meest latente homo terug in de kast springt.

Zaterdag 11 juni om 18:25u - Mainstage

St. Paul Pinkpop banner
Frontman Paul Janeway ziet er uit alsof hij straks scheikundeles komt geven, maar vergis je niet. St. Paul & The Broken Bones spelen onvervalste southern soul, die je mee terug neemt naar de tijden van Wilson Pickett en Otis Redding. Als de uitstekende kopersectie je nog niet omver heeft geblazen, dan zorgt het volume van Janeway wel voor het laatste zetje.

Zondag 12 juni om 14:50u - Brand Bier Stage

NPO Festivaldagboek
En als je er toch bent, download dan gelijk even het NPO Festivaldagboek. Dan heb je weken na het festival nog steeds plezier, door het allemaal weer opnieuw te beleven.

Download 'm hier!


Best of Pinkpop 2015, op vrijdag 10 juni om 0:15u op NPO 3
Pinkpop 2016, op zaterdag 11 juni om 23:00u op NPO 3
Pinkpop 2016 Live!, op zondag 12 juni om 19:32 op NPO 3