Chefkok jermain carousel medium 1497462441

Ontbijtrecept: Vega burger met old Amsterdam en Dukkah

Zo schudt chef-kok Jermain de Rozario zijn favoriete ontbijt uit de mouw! #FoodBezig

De man die zonder diploma's als gastheer begon en zonder diploma's als chef-kok werkte. Nu staat hij als gediplomeerde chef-kok in de keuken van Restaurant 't Parlement. 

Per ongeluk ontstaan

Jermain: "Dit is een broodje dat eigenlijk per ongeluk is ontstaan. Een dag had ik niets voor op brood dan alleen old Amsterdam... maar die kleine van mij vindt het niet lekker om alleen een broodje kaas te eten. Zo had ik nog twee hamburger broodjes en hadden we de dag ervoor Dukkah op de zaak gemaakt... en zo ontstond dit broodje! Mijn zoontje Quincy is sindsdien helemaal fan en wij maken hem dan ook zeker 1x in de week.

Gokken op iets goeds

Jermain: Uit ervaring weet ik dat een gok goed kan uitpakken. Restaurant 't Parlement gaf mij de kans om het kook-vak in de praktijk beter te leren."

Recept: Vega burger met old Amsterdam en Dukkah.

Old Amsterdam  (na wens) 

Hamburger broodje 

Koriander 

50 gr notenmix 

50 gr bonenmix 

1 el komijnzaad

1 el karwijzaad

1 el mosterdzaad

1 el limoenrasp

1 el gedroogde munt

1 el roze peper

1 el sesamzaad

Rooster de noten ca. 6 min in de oven op 180 graden. 

Vervolgens de noten vuizelen en daarna los de kruiden vijzelen!

Meng alles door elkaar met komijnzaad , karwijzaad, mosterdzaad, limoenrasp, gedroogde munt , roze peper en sesamzaad.

Doe alles in een bakje en meng het met zonnebloemolie en olijfolie na smaak of tot het een samenhangend mengsel wordt. Dit is de Dukkah.

Bak het hamburgerbroodje kort in de pan zodat het lekker krokant is, leg er de kaas en wat koriander op en de Dukkah na smaak.

Eet smakelijk!


De Nieuwe Garde, vanaf woensdag 10 mei, 21.30 uur, KRO-NCRV, NPO 3