Pure c     pieter d hoop 1 carousel medium 1497462407

Ontbijtrecept: Indonesische jus met Zeelandse schelpdieren

Het favoriete ontbijt van culinaire held Syrco Bakker. Onweerstaanbaar lekker... #FoodBezig

De Nieuwe Garde volgt het perfectionistische toptalent Syrco Bakker. De chefkok werkt in "Pure C", het restaurant van Sergio Herman.

Koken met gevoel
Syrco: "Ik denk dat je met eten alle zintuigen moet prikkelen. Als je iets ziet moet je denken: ik wil het eten. Zo smakelijk moet het eruit zien.

Recept: Indonesische jus met Zeelandse schelpdieren

100 gr Sambal oelek

300 gr Kokosmelk

300 gr Saus met schaal- en schelpdieren

2 st Limoengras

30 gr Gember

2 st Limoenblad

1/2 st Rode peper

1 st Limoen

Snufje zout

Bak de sambal oelek, fijngesneden gember, limoengras, limoenblad en rode pepers in olie. Voeg kokosmelk en de saus met schaal- en schelpdieren toe en kook dit samen. Laat het geheel één uur rustig intrekken. Verfris het vervolgens met limoensap en kruid het met zout. Gebruik de jus om te serveren.

Eet smakelijk!


De Nieuwe Garde, vanaf woensdag 10 mei, 21.30 uur, KRO-NCRV, NPO 3