Online-redacteur NPO3.nl

NPO3.nl is op zoek naar een allround online-redacteur om toonaangevende jongerencontent voor een brede doelgroep te maken en verspreiden.

NPO3.nl is gestart in juli 2015, is het verfrissende en herkenbare online startpunt voor jongerencontent en bestaat uit zowel (bonusaanbod rond) de lineaire programmering als nieuwe, webonly-content zoals webseries. NPO3.nl fungeert als "hub" naar alle content en merken voor jongeren (13-34 jaar) binnen de publieke omroep en werkt daarin nauw samen met NPO 3FM, FunX, het themakanaal 101.tv en alle plussites en social accounts van de mediaomgeving van NPO 3. Naast gidsen is interactie en participatie een belangrijke functie.

Wat ga je doen?
Samen met vier online specialisten ben je verantwoordelijk voor het online bereik van NPO 3 op npo3.nl en de sociale kanalen. Volgens een vast contentritme zorg je dat de website en social media accounts op verschillende momenten van de dag zijn voorzien van de juiste content zoals artikelen, programma’s en fragmenten. Hierdoor creëer je maximale vindbaarheid van de content van NPO 3 en weet hiermee de doelgroep te binden.

Je denkt mee over nieuwe online formats, geeft invulling aan de contentplanning en levert input voor de vernieuwing van het platform. Doorlopend volg je de statistiek, onderhoud je contact met de verschillende omroepen en redacties van zenders als FunX en NPO 3FM. Je komt te zitten in het NPO-gebouw en maakt deel uit van het portalteam NPO 3 waar je wordt aangestuurd door de Product Manager Online NPO 3.

Wat verwachten wij van jou?
Je bent een allround online-redacteur die de kennis en vaardigheden die daarbij horen meeneemt. Je hebt minimaal een HBO-opleiding afgerond, bij voorkeur in de richting media of journalistiek. Werken met verschillende contentmanagement-systemen gaat je gemakkelijk af. Het is handig wanneer je weet hoe een website technisch is opgebouwd. Verder kan je moeiteloos foto’s bewerken en heb je wel eens video gemonteerd.

Inhoudelijk ben je een early adopter en bent goed op de hoogte van de mogelijkheden online. Je snapt hoe jongeren media gebruiken en kan hierop aansluiten met boeiende content. Door een gevoel voor wat trending is of kan worden weet jij de juiste content te maken of te selecteren. Verder ben je in staat om creatief mee te denken over nieuwe concepten, formats en vernieuwing van de online omgeving van NPO 3. Aan de hand van statistiek weet je de conversie en prestaties online te verbeteren. Uiteraard schrijf je foutloos Nederlands.

Wat bieden wij?
Je gaat in een fulltime functie van 36 uur deel uitmaken van een jong team dat dagelijks de online wereld van NPO 3 vormgeeft. Wij bieden je de kans en uitdaging om mee te bouwen aan deze omgeving. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het Omroeppersoneel en in lijn met de zwaarte van de functie. De functie wordt in eerste instantie ingevuld tot en met 31 december 2018.

Geïnteresseerd?
Reageer dan uiterlijk 15 januari 2018 met motivatie en CV op deze vacature, t.a.v. Merijn de Jonge, HR Business Partner. Wil je eerst meer informatie over de functie, neem dan contact op met Robert Zuijderduin, Portalmanager NPO 3, via robert.zuijderduin@npo.nl. 

Solliciteer direct