03-04
3LAB

One Of The Boys | Interview met Ivo van Aart

Ivo van Aart regisseerde de korte film One Of The Boys waarin Daan maar moeilijk mee kan komen met de stoere kleedkamerpraatjes van de jongens. Kiest hij uiteindelijk voor the boys of het meisje?

Waar kwam het idee vandaan voor One Of The Boys?

Tijdens de presidentsverkiezingen in Amerika was er een hoop commotie rondom The Lockerroom Talk van Trump. Het idee van deze film was juist deze Lockerroom Talk aan het licht te brengen. Hoe ontstaan dit soort ‘praatjes’, wat zijn de gevolgen ervan en hoe gaan jongeren daar mee om. Daarbij hebben we gekozen voor korfbal, omdat dit een gemengde sport is. Jongens en meiden sporten samen, waardoor er een bepaalde dynamiek ontstaat die zich leent voor situaties zoals in de film.

Wat was je favoriete onderdeel van het maken van deze film?

Toch wel het werken met een groep nieuwe jonge acteurs, waarvan sommigen zelfs niet eens acteurs zijn. Daardoor verlopen dingen vaak spontaan en zie je veel eerlijkheid en echtheid van de acteurs zelf terug. Hierdoor ziet het er allemaal heel natuurlijk uit.

Verliep alles op de set geheel soepel of waren er ook dingen die anders liepen dan gepland?

Haha, nou we hadden regen nodig voor bepaalde scenes en daar hadden we een regenmachine voor geregeld. Maar die hadden we uiteindelijk helemaal niet nodig, want het regende die dagen pijpenstelen! Die echte regen is alleen wel een stuk heftiger, dus de acteurs moesten zich er wel doorheen bikkelen. Dat deden ze gelukkig heel goed, maar dat zijn wel dingen die je van tevoren niet kunt plannen.

Hoe verwacht je dat mensen reageren op de film?

In eerste instantie kan ik me voorstellen dat mensen denken dat het verhaal goed afloopt, omdat Daan toch een kus krijgt van het leukste meisje uit het team. Maar het verhaal vertelt juist het tegenovergestelde. Met One Of The Boys willen we duidelijk maken dat de keuzes die Daan maakt verkeerd zijn. Er is dus zeker geen sprake van een happy end.

Wat kunnen we de komende tijd nog meer verwachten, nieuwe projecten etc.?

Toevallig ga ik straks naar de edit van een nieuw project. Een telefilm genaamd ‘De Kuthoer’. De film gaat over een vrouw die via social media elke dag allerlei nare berichten en doodsbedreigingen ontvangt. Na een tijdje is ze heir helemaal klaar mee en besluit ze in al haar woede de personen die haar dit sturen op te zoeken en te vermoorden…