NPO 3 op 4 en 5 mei

4 en 5 mei zijn bijzondere dagen in Nederland. En dan kun je als NPO 3 natuurlijk niet achter blijven.

Op 4 mei tijdens de Nationale Herdenking herdenken we alle Nederlandse slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog. Op 5 mei viert Nederland Bevrijdingsdag, de dag dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetting. Zo ook bij ons op NPO 3. We hebben de programmering deze week namelijk iets aangepast op deze twee gedenkwaardige dagen.

4 mei:
19:50: Nationale Herdenking
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima leggen een krans bij het oorlogsmonument op de Dam in Amsterdam. Om 20.00 uur volgen op de publieke radio- en tv-kanalen twee minuten stilte.

20:30: Dictator
Van 2 t/m 6 mei zenden we dagelijks Dictator uit, een programma dat je doet beseffen hoe fijn het is om in vrijheid te leven. Wat zou jij doen als plotseling een dictator aan de macht komt? Acht jongeren gaan het sociale experiment aan.

21:00: Mijn Jodenbuurt
Documentaire waarin presentator Filemon Wesselink zich afvraagt hoe het gesteld is met de verdraagzaamheid in zijn wijk waar, van oudsher, veel Joodse mensen wonen. In zijn zoektocht stuit hij op meerdere antisemitische incidenten. Hebben de terreuraanslagen van de afgelopen tijd de druk in de buurt opgevoerd?

5 mei:
20:30: Dictator

23:25: Artiesten voor de Vrijheid
Uitzending vanaf het Bevrijdingsfestival in Zwolle, aangevuld door interviews met Kovacs, Nielson, Sunnery James & Ryan Marciano en Def P, ofwel de ambassadeurs van de vrijheid van dit jaar. Zij hoppen langs de festivals met behulp van helikopters van Defensie. In totaal zijn er veertien gratis toegankelijke Bevrijdingsfestivals (in elke provincie één) die samen het grootste eendaagse muziekevenement in Nederland vormen.

En op de andere zenders?
Voor het hele overzicht van 4 en 5 mei kun je terecht op:
4 mei: Dodenherdenking bij de NPO
5 mei: Bevrijdingsdag bij de NPO