NPO 3 goes Sranan

Zaterdag 5 maart is het Surinaamse avond op NPO 3. Met een 3Doc over Kenny B. gevolgd door de showcase van Sranan Gowtu op Noorderslag

Afgelopen november stonden Suriname en Nederland stil bij de 40-jarige onafhankelijkheid van 'Su'. En op die voet gaan wij bij NPO 3 nog even verder. Met zaterdag 5 maart:

3Doc: Kenny B.
Weinig mensen in Nederland hadden voor 2015 nog van Kenny B. gehoord. Tot hij die zomer doorbrak met de gigantische hit Parijs ('Praat Nederlands met me') en zijn leven in een stroomversnelling raakte. Deze 3Doc is een muzikale roadmovie én een intieme zoektocht naar wie Kenny is, waar hij vandaan komt en hoe hij in het leven wil staan. Kenny wil met zijn muziek een brug slaan tussen Nederland en zijn vaderland Suriname. Het land waar hij, na een periode van enorme drukte, naar teruggaat voor een moment van bezinning.

Direct gevolgd door:

Surinaams Goud (Sranan Gowtu)
Afgelopen januari werd het Groningse Noorderslag getrakteerd op een feestelijke vogelvlucht door de Surinaamse muziekgeschiedenis onder de naam Sranan Gowtu oftwel Surinaams Goud. Onder leiding van Jörgen Raymann zongen artiesten als Kenny B, Oscar Harris, Ronnie Flex, Sabrina Starke, Jeffrey Spalburg en Edgar Burgos met zijn band Trafassi de beste nummers uit de Surinaamse muziekhistorie.

Dus: Satra 5 mart: Sranan Neti na NPO 3. Hiep hiep hiep hiep hiep!


3Doc: Kenny B., zaterdag 5 maart om 22:15u, op NPO 3
Surinaams Goud (Sranan Gowtu), zaterdag 5 maart om 23:20u, op NPO 3