Nooit meer eten | JZHMZ

45:12
Gezien
111
Bij aflevering Van de gebaande paden

Prana, drag king en jaren 30.

In Je Zal Het Maar Zijn laat Geraldine je unieke en persoonlijke verhalen van jonge Nederlanders zien. Deze week ontmoet ze de prachtige drag king Roos, de jaren 30 eindbaas Mark. En Floris, een jongen die letterlijk van lucht leeft. 

Ontbijten met lucht
Floris leeft dus van energie uit de lucht. Prana heet die energie. Eten heeft zijn lijf niet meer nodig. Daarom vind je in zijn fruitmand ook geen echt fruit, maar plastic bollen, is zijn koelkast behoorlijk leeg en is zijn boodschappenlijstje nogal kort. Oh, en hij heeft superveel tijd over. Maar hoe de &%$ die dat doet? Dat legt ie je zelf uit! 

 

Worstenbroodjes 
Mmm, maar Floris speelt wel een béétje vals. Hij eet namelijk wel! Of nou, valsspelen is niet echt het goede woord. Hij eet simpelweg alleen waar híj zin heeft. En dan gewoon om even te proeven, om te genieten. Maar echt 'nodig', heeft hij het niet meer. Daar heeft ie prana voor. En zo is ie van hele ovenschotels als ontbijt naar leven van lucht gegaan. Best knap. *Neemt weer een stukje chocolade.* 

First time in drag 
Roos voelt zich geen vrouw, maar ook geen man. Roos noemt zich non-binair. Het heeft best een hele tijd geduurd voor Roos eindelijk écht zichzelf durfde te zijn. Maar dankzij drag heeft ze haar thuis gevonden. Spelen met gender vind ze fantastisch. Maar daar hoort natuurlijk wél de juiste outfit bij! 

Dit is Thorn 
Krachtig, stoer en mannelijk. Dat is Thorn. En Thorn is Roos. Roos behoort tot het dansgezelschap The House of Vineyard. De plek waar iedereen zichzelf kan zijn. Wil je weten hoe Thorn voor de eerste keer het huis vertegenwoordigt? Check dan even de onderstaande video. Prepare yourself for some glitter en staal. 

Old school 
Een maatpak, een bezoekje aan de barbier en geen tv. Mark leeft zoals in de jaren 30. Nee, het is geen verkleedpartijtje. Maar Mark heeft zijn hele leven hierop aangepast. In een skinny jeans zal je hem nooit zien lopen. Zelfde geldt voor sneakers. Al heeft hij wél stiekem een computer. Maar die is alleen om oude films te kijken. Oké, Mark. Het is je vergeven. 

Bij oma thuis 
Bij Mark thuis voelt het alsof je in een tijdmachine bent gestapt. Zo zie je meteen een lading Grammofoonplaten. Je weet wel, die voorganger van de voorganger van de voorganger van de cd, heb je ‘m? Verder is Mark al jaren bezig zijn paleisje écht compleet te maken. En dat betekent naast oude muziek, tijdschriften, boeken óók een fornuis uit 1935. Zo smaakt zelfs het zondagse biefstukje zoals toen. 

Meer weten van Floris? Klik hier.

Meer weten van Roos? Klik hier.

Meer weten van Mark? Klik hier.


Meer Je Zal het Maar Zijn!