De Challenge is van start

Vanaf 20 mei 2016 gaat de Vleesverlangen Challenge van start. De Vleesverlangen Challenge duurt 14 dagen, van 20 mei t/m 2 juni 2016. Je kan ieder moment instappen en meedoen.

De Vleesverlangen Challenge is in aanvulling op de documentaire Vleesverlangen van  regisseur Marijn Frank ontwikkeld door de NTR in samenwerking met NPO3.

Wat is de Vleesverlangen Challenge?

Drie bekende Nederlanders, 3FM dj Michiel Veenstra, foodblogger Leonie ter Veld en rapper en acteur Akwasi gaan twee weken lang dagelijks vloggen over hun Vleesverlangen Challenge.

Michiel Veenstra is een heavy user, Leonie ter Veld een medium user en Akwasi een light user vleeseter. Iedere dag ontvangen Michiel, Leonie en Akwasi een video-opdracht van Marijn Frank waarin zij worden uitgedaagd bewust(er) met hun vleesconsumptie om te gaan. Denk aan een opdracht als: kook vegetarisch voor je heavy user vleesetende vrienden en maak ze net zo blij als wanneer je een biefstuk opgediend zou hebben.

Hoe kun jij meedoen aan de Vleesverlangen Challenge?

Op de site kun je een test doen om er achter te komen of je een heavy, medium of light user vleeseter bent.

Daarna kan je dagelijks de vlogs van een van de vloggers met hetzelfde archetype volgen. Ga dezelfde uitdagingen aan als onze vloggers en deel je successen (en mislukkingen) met ons op Facebook, Instagram en Twitter met #vleesverlangen.

De redactie zal iedere dag een aantal posts selecteren en op de site uitlichten in de rubriek ‘Pick of the day’! Aan het einde van de Vleesverlangen Challenge loten we een aantal prijzen uit onder de deelnemers.

Recepten/Eye-openers

Op de site vind je dagelijks een nieuw recept en een eye-opener ter ondersteuning van je eigen Vleesverlangen Challenge.

Contact met de redactie?
Mail naar: vleesverlangen@ntr.nl