Nederland - Luxemburg voor Dummies

Vanavond is de mijlpaalinterland tussen Nederland en Luxemburg. Wat moet je most def weten over dit duel?

Wil Oranje een gooi doen naar een Full Russian Experience tijdens het WK in 2018, dan móéten er vanavond een paar rake trappen uitgedeeld worden. Nederland snakt genadeloos naar een overwinning tijdens deze 90 minutes of fame. Tijd om even de highlights en dummiefacts op een rijtje te zetten (vrouwen: houd dit lijstje er vanavond bij als je semi-indruk wil maken).

1) Inkoppertje, maar van essentieel belang: De wedstrijd des oordeels vindt om 20:45 plaats tussen Nederland en Luxemburg in De Kuip Rotterdam. Bijzijn is meemaken, al dan niet voor de kijkbuis.

2) NL staat er niet bepaald lekker voor. Het opkrikken van de schamele vierde plek in poule A kan alleen nog gezegevierd worden met een overwinning op de 'Gibraltar van het Noorden'. Scoor extra punten met de volgende kennis: Nederland zit in poule A, samen met Frankrijk, Zweden, Bulgarije, Wit-Rusland en Luxemburg. Het onderstaande plaatje is een weergave van 'the situation' waarin wij ons nu bevinden.


3) Dummiefact: de man die verantwoordelijk is voor succes of falen is de alom bekende Dick Advocaat, die inmiddels al vijf keer eerder actief was bij het Nederlands Elftal. 

4) Paar belangrijke namen: Wesley Sneijder, middenvelder (voor de vrouwen: ook wel bekend als de man van van Yolanthe), Arjen Robben, aanvaller (de man van glas). Is Jasper Cillesen onze hoop in bange dagen (ballenvanger), maar ook Joel staat in het Veltman

5) Niet geheel onbelangrijk: hoe zit het met Luxemburg als tegenstander? Maken we een beetje kans? Medium. De 'Rode Leeuwen' staan met een miezerig puntje onderaan in de poule, wat een positief voorteken is. Maar pas op, trek niet te snel je brulshirt en vuvuzela onder het stof vandaan, want het ego van de Luxemburgers is afgelopen zondag opgekrikt met een 2-1 overwinning op Albanië. 

Gaan we superdeLux winnen of Dick verliezen?


De WK-Kwalificatiewedstrijd Nederland - Luxemburg is vanavond om 20.45 te zien op NPO 3