Nieuwe serie op NPO3: Voetbalmaffia

Deze week startte de opnames van de nieuwe KRO-NCRV-drama Voetbalmaffia, over matchfixing in het voetbal.

In Voetbalmaffia volgen we de Nederlandse voetballer Johnny (Chiem Vreeken) die in Italië speelt. Na tegenvallende prestaties en een ruzie met de voorzitter zet zijn club hem op op de transferlijst. Dit is het begin van zijn afdaling naar de schimmige wereld van criminele goknetwerken. Hier zijn de spelers niet de sterren van het veld maar slechts handelswaar.

Zijn afdaling in deze wereld brengt Johnny en zijn vrouw Renate (Sallie Harmsen) naar Thailand. Hier wordt hij geconfronteerd met ambassade-medewerker Gwen (Maryam Hassouni) die in Thailand names ons land een groot voetbaltoernooi organiseert.

Voetbalmaffia 4

”Matchfixing is de grootste bedreiging voor het voetbal. Wereldwijd wordt er jaarlijks voor 750 miljard dollar gewed op voetbaluitslagen. Recente onderzoeken laten zien dat ook in Nederland spelers, en clubs onder invloed raken van de gokmaffia”, zegt producent Jan Albert de Weerd. Om Voetbalmaffia extra realistisch te maken is bijzonder hoogleraar Sport en Recht Marjan Olfers verbonden aan de serie.

Voetbalmaffia 1

De serie is geschreven door thrillerschrijver Charles den Tex, wordt geregisseerd Mark de Cloe en Iván López Núñez. Andere acteurs die terug te zien zijn in Voetbalmaffia zijn Egbert-Jan Weeber, Mingus Dagelet. KRO-NCRV maakt eerder al de razend populaire NPO 3-series Penoza en HS13.


Voetbalmaffia van de KRO-NCRV is vanaf dit najaar op zondagavond te zien op NPO 3