Chris zegers op een boot carousel medium 1497456931

Nieuwe reisserie Break Free

Je gaat op reis, besluit alles achter je te laten en een tijdje uit de sleur van het dagelijkse leven te breken. Maar wat als dat het laatste is wat je ooit zult doen?

In Break Free, een documentaireserie gepresenteerd door Chris Zegers, worden de levens gevierd van jonge mensen die in het buitenland op tragische wijze verongelukt zijn. In vijf afleveringen zie je een indrukwekkend eerbetoon door familie en vrienden in een poging de herinnering levend te houden.

In Break Free maakt documentairemaker en onderzoeksjournalist Geertjan Lassche de laatste reis van de vijf jonge mensen nog een keer, als herinnering en als eerbetoon. De serie is niet zozeer stil te staan bij het verdriet en het gemis, maar vooral een ode van familie en vrienden aan het leven waar hun dierbare zo van genoot. Chris Zegers: 'In Break Free kijken we met vrienden en familie vooral naar de persoon van vóór het ongeluk. Wat was het voor iemand? Wat kunnen we van hem of haar leren? Hoe willen de nabestaanden hem of haar herinneren?'

De serie zal de verhalen vertellen van Laurens Higler (26) die een droom had om met twee vrienden de wereld rond te zeilen; Lisanne Froon (22) die met vriendin Kris vrijwilligerswerk wilde doen in Midden-Amerika; Ken Boogers (25) in Nieuw-Zeeland; Danaë Moons (29) in Borneo en Martijn Seuren (32) in de Italiaanse Alpen.


Break Free, vanaf donderdag 31 maart, 21.00 uur, BNN, NPO 3